Carpaccio van Sint-jakobsvrucht met cai

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/28/2017 - 08:16
Bereidingswijze
-Was de kool en maak rondjes in de koolbladeren met een uitsteekring. Zorg ervoor dat ze iets groter zijn dan de Sint-Jakobsvrucht zelf.
-Haal de Sint-Jakobsvrucht uit de schelp en snijd ze rauw in dunne plakjes van 2 mm.
-Leg de Sint-Jakobsvrucht en de cai afwisselend en trapsgewijs op mekaar.
-Snijd de chilipepers in flinterdunne plakjes en meng ze kort met het limoensap, zeezout en suiker tot een vinaigrette.




Afbeelding
Carpaccio van Sint-jakobsvrucht met cai
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De rauwe sint-jakobsvrucht gaart een beetje in de zuren van het limoensap. Dat maakt het een licht en fris gerecht dat super snel klaar is.
Ingrediƫnten
4 grote bladeren cai (kai choi) (Thaise supermarkt)
4 sint-jakobsvruchten
VINAIGRETTE :
sap van 1 limoen
2 flinke theelepels grof zeezout
2/3de theelepel suiker
2 kleine groene chilipepers
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1458297
Homepage ID
1090993
Teller
12
Bron
Lekker van bij ons -Recept Huibrecht Berends -
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid