Gestoomde sint-Jakobsvrucht met gember, kurkuma en citroengras

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 12/28/2017 - 08:10
Bereidingswijze
-Plet het citroengras, hak het in mootjes van 4 cm en snijd in fijne julienne.
-Was de gember en de kurkuma. Schil ze niet, snijd ze in fijne julienne.
-Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelpen en verdeel de aromaten in de 4 schelpen. Leg de vruchten bovenop de aromaten en sluit opnieuw met de bovenste schelp. Maak vast met een elastiekje.
-Gaar 3 minuten in een stoompan. Boots dit eventueel na met een gewone pan, een bodempje water en een stoomrekje.
-Werk af met fleur de sel en zeste van limoen. Opgelet, de aromaten eet je niet op.



Afbeelding
Gestoomde sint-Jakobsvrucht met gember, kurkuma en citroengras
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze sterke Aziatische aromaten geven de sint-jakobsvrucht extra pit.
 
Ingrediënten
4 sint-jakobsvruchten
2 stengels citroengras
60 g gember (2 duimen)
verse kurkuma ter grootte van een pink (te vinden in de Aziatische supermarkt)
fleur de sel
zeste van limoen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1458295
Homepage ID
1090993
Teller
89
Bron
North See Chefs - Lekker van bij ons chef = Huibrecht Berends
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid