KRUIDIGE KALFSBURGER MET SAUSJE VAN ZURE ROOM

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/27/2017 - 10:41
Bereidingswijze
-Doe het kalfsgehakt in een kom.
-Pel de sjalot en snipper hem fijn.
-Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en stoof er de sjalot een minuutje in aan, zonder te kleuren.
-Voeg de sjalot toe aan het gehakt. Doe er ook de kappertjes, het paneermeel en het ei bij. Kneed de gehaktmassa met schone handen tot een mooi homogeen geheel. Verkruimel de feta bij het gehakt en meng opnieuw.
-Vorm 4 hamburgers van het gehakt.

-Verhit 2 eetlepels Solo vloeibaar (boter) in een antikleefpan en bak de hamburgers 5 minuten aan elke kant mooi bruin en gaar. Houd de hamburgers warm.
-Doe de zure room in een kommetje.
-Snipper de bieslook fijn, voeg hem toe aan de zure room en kruid met wat peper en zout.
-Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.

Serveer elke hamburger op een zacht broodje en werk af met enkele reepjes zongedroogde tomaat en een eetlepel van de kruidige zure room.
Afbeelding
KRUIDIGE KALFSBURGER MET SAUSJE VAN ZURE ROOM
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere en feestelijke Ā kalfsburger met zongedroogde tomaatjes, fetakaas.....
Ingrediƫnten
300 g kalfsgehakt
1 sjalot
3 el Solo Vloeibaar ( boter)
1 el kappertjes
1 ei
1 el paneermeel
75 g fetakaas
250 g zure room
2 el fijngesnipperde bieslook
4 zongedroogde tomaatjes
4 zachte hamburgerbroodjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1458281
Homepage ID
1090993
Teller
35
Bron
solo open kitchen
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid