Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Bestrijk ondertussen de karbonaden rondom met 1 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de karbonaden in ca. 10 min. gaar. Keer halverwege.
Kook ondertussen de sperziebonen in water met eventueel zout in 7 min. beetgaar. Giet af en spoel koud. Laat de ananasstukjes uitlekken en snijd de stukjes kleiner. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen. Meng de bonen, sjalot, ananas, de rest van de olie en rode peper door elkaar.
(Verwarm ondertussen de kerriesaus met het water in een steelpan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de karbonade met de aardappeltjes, salade en kerriesaus.)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker vetvrij en heerlijk met warm weer!
Ingrediënten
600 g aardappelpartjes (diepvries)
4 ribkarbonades
2 el (olijf)olie
400 g gebroken sperziebonen
400 g ananasstukjes op siroop (blik)
1 sjalot
1 rode peper
39 g mix voor kerriesaus (Maggi)
250 ml water
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven, bakpapier, grilpan
Leuke tips
Ook heerlijk: zonder kerriesaus of i.p.v. daarvan lekker samoerai erbij!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1451661
Homepage ID
2637513
Teller
54
Bron
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1188420/gegrilde-karbonaden-met-sperziebonen-ananassalade-en-aardappelpartjes
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid