Lazy Sunday Zalmbroodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 12/18/2016 - 18:45
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de bevroren zalmstukken klein in stukken van ongeveer 4 x 4 cm.
Leg de bladerdeeg plakjes naast elkaar om te ontdooien. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Was de bieslook dat je wilt gebruiken. Snijd of knip de bieslook klein.
Spoel voorzichtig de zalm af en dep het goed droog met wat keukenpapier.
Leg de Boursin en paturain klaar.

DE LAZY SUNDAY ZALMBROODJES MAKEN.
Leg een bladerdeeg vel voor je.
Smeer wat Boursin in het midden van het bladerdeegplakje.
Leg daarboven op een stukje drooggedept zalm.
Leg daarboven op wat gesnipperde bieslook.
Vouw de bovenkant over de zalm. Vouw daarna de onderkant van het plakje over de gevouwen bovenkant en druk het wat aan. In het midden zie je de vouwlijn van links naar rechts en het lijkt op een loempia qua vorm.
Druk de zijkanten ook dicht.
Draai hem om en leg het op het bakpapier, zodat de hij op de vouw ligt.
Smeer met een mes de bovenkant met Paturain.
Snijd met een scherp mes voorzichtig diagonaal drie kleine inkepingen, zodat de zalm van binnen goed kan garen.

Herhaal dit bij de overige 9 vellen.

Leg de bakplaat in het midden van de oven.
De baktijd is ongeveer 20 / 22 minuten.
Om alle zalmbroodjes gelijk te krijgen, keer ik de bakpapiervel bij 10 minuten om, zodat de achtersten nu voor in de oven liggen.
Afbeelding
Lazy Sunday Zalmbroodjes
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker dingen uitproberen. Zo nu en dan vind ik het leuk om het te delen. Zoals deze. Lekker en makkelijk. Ideaal voor 's zondags of vakantie.
Ingrediƫnten
1 pakje bladerdeeg van 10 plakjes.
1 zak zalm stukken (vriesvak).
1 Boursin "garlic & herbs.
1 paturain.
Verse bieslook.
Keukenpapier.
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
Bakplaat
Bakpapier / -vellen
Scherp koksmes
Smeermes

Leuke tips
Laat maar weten of het lekker was. Succes!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1448913
Homepage ID
2594429
Teller
179
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Melle_Velema272
Gelegenheid