Cubaanse kip (Pollo Cubano)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/05/2016 - 12:09
Bereidingswijze
- Maak eerst de marinade en hak hiervoor de knoflook en de rode peper fijn, pers de sinaasappel en de limoen uit en doe deze ingrediënten in een kom. Voeg de oregano, komijn, peper en zout toe.
- Leg de kippenpoten in een platte ovenschaal en giet de marinade over de kip.
- Snij de ui in ringen en verdeel deze over de kip.
- Dek de schaal af en laat dit minstens 2 uur maar liever nog een hele nacht marineren in de koelkast. Draai de kip af en toe om.
- Haal de kip een uur voordat je deze gaat bakken uit de koelkast om op temperatuur te komen. Haal deze uit de marinade en dep droog met keukenpapier.
- Verhit de braadboter in een grote braadpan en bak de kip aan beide kanten bruin (5 minuten) Doe dan de marinade en de uien erbij.
- Zet het vuur laag en laat de kip nog 25 minuten sudderen.
Afbeelding
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Cubaanse kip (Pollo Cubano)
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aan het einde van een wandeling door het schitterende natuurpark Guanayara op Cuba moest er natuurlijk ook gegeten worden want van wandelen krijg je honger ;) Van te voren werd er al gezegd dat de kip op deze plek er om bekend stond dat die uitzonderlijk lekker was. Dat wilden we dus ook zelf proeven. Tsjonge wat hebben we van die kip zitten smullen. Maar ik denk als mijn tafelgenoten de sobere keuken van te voren gezien zouden hebben dat ze misschien geen hap door hun keel hadden kunnen krijgen. (zie foto)
Ik denk niet dat ze daar ooit van HACCP gehoord hebben ;) :P Gelukkig zijn we niet ziek geworden :)
Thuis heb ik op Internet dit recept gevonden en uitgeprobeerd. De smaak was zo treffend, dat als ik mijn ogen dichtdeed, ik me weer even op het zo bijzondere Cuba waande ;) 
Ingrediënten
- 4 grote kippenpoten (zonder vel)
- 2 t knoflook
- 1 rode peper
- 1 tl oregano
- 1 tl komijn poeder
- 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 1 grote ui
- (olijf)olie
- peper en zout
- vloeibare bakboter
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Caribisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1448531
Homepage ID
2066044
Teller
8407
Bron
Cubakeuken / in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
28
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Author Image
wilmiewillemse
Gelegenheid