Bereidingswijze
Zet een medium formaat pan op het gas. Zorg ervoor dat het vuur medium tot laag blijft i.v.m, aanbranden van suikers! Zet daar 1 blik gecondenseerde melk met 2 eetlepels agave siroop en 2 eetlepels roomboter in. Blijf roeren totdat het een dikke saus is en hou de thermometer tijdens het roer erbij.
Wanneer het 100 graden is, mag de koekkruiden toegevoegd worden. Roer dit goed door de dikke saus heen. Tevens gaat de fudge donkerder van kleur worden.
Zodra het 105 graden heeft bereikt kan het van het vuur af! Dit is het moment dat je nog zeker 5 minuten moet door blijven roeren om de saus nog dikker te krijgen. Tevens gaat het ook weer afkoelen!
Zorg dat je een medium formaat schaal hebt van ongeveer 20 cm breedte en zet een stukje bak papier horizontaal en verticaal. Zodra alle wanden van de schaal zijn bekleed met bak papier.
Vul de bodem met dikke vloeibare fudge en steek daar wat halve pepernoten in.
Daarna kan je met een kant van het bakpapier de fudge dubbelvouwen, zodat je een dubbele laag fudge krijgt.
Daarboven op kan je ook nog wat halve chocolade pepernoten in steken.
Laat het 1 uur opstijven in de koelkast. Daarna kan het in blokjes gesneden worden.
Afbeelding
Aantal personen
5.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog een dag, dan is het pakjesavond. Zonder snoepgoed is het geen echt sinterklaasfeestje! Ik heb een creatie gemaakt van fudge, speculaas kruiden en wat chocolade pepernoten. Die koop je gewoon in de supermarkt en daar kan je heel creatief mee aan de slag. Voor een uitgebreidere versie van het recept, die kan je met foto's zien op mijn blogspot. Zie link: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/pepernoot-chocolade-fudge.html
Ingrediƫnten
1 blik gecondenseerde melk 204 ml (met suiker)
2 volle eetlepels agave siroop
1 volle theelepel vanille extract
15 chocolade pepernoten (Door de helft snijden)
2 teaspoons (10 ml) koekkruiden (2 volle theelepels)
2 eetlepels roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
Medium formaat pan met tefal laag
Grote houten lepel en/of plastic spatel
medium formaat schaal
1 vel bak papier (Door de midden snijden)
Kook thermometer
Leuke tips
De fudge is voor de foto in grote stukken gesneden. Dit kan je nogmaals door 2 snijden.
Voor een uitgebreide beschrijving, zie link hier: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/pepernoot-chocolade-fudge.html
Voor een uitgebreide beschrijving, zie link hier: http://cookiesanddoughemporium.blogspot.nl/2016/12/pepernoot-chocolade-fudge.html
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Multi-cultureel
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1448521
Homepage ID
49821
Teller
139
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Vegetarisch
Gelegenheid