Bereidingswijze
Maal als eerste de speculaasjes fijn . Dit doe je met een hakmolentje of evt. een vijzel. Maak ze zo fijn mogelijk
Doe de bloem in de kom en voeg hierbij de speculaasjes, suiker, vanillesuiker, zout en spatel even door. Voeg hierna de zachte roombote toe en meng het geel even door met je keukenmacine of mixer.
Rasp de sinaasappel en gebruik het sap van een halve middelgrote sinaasappel en het rasp van een halve sinaasappel . Je mag iets meer gebruiken , daar word de smaak intenser van, maar het hoeft niet perse.
Terwijl je machine draait voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ie pas als het eerste ei is opgenomen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Als het beslag een mooi geheel is geworden weeg je de pepernoten af en spatel deze met een houten lepel door het beslag
Neem een bundt vorm van 2,4 liter (de grotere bundt vorm) . Vet deze in met roomboter of spray hem in en bebloem hem. Het overtollig bloem kun je even uitkloppen.
Verdeel je beslag in de kom en verdeel op de bodem nog wat fijngemalen speculaasjes.
Bak de cake in een heteluchtoven af o 160 graden gedurende 60 minuten.
controleer na de baktijd met een kernthermometer een satestokje of de achterkant van een lepel of je cake gaar is. Is dat niet zo laat de cake dan nog een paar minuten staan.
Als de cake gaar is laat je hem 15 -20 minuten afkoelen in de vorm. Hierna lost de cake over het algemeen vrij makkelijk .
Laat de cake nog even verder afkoelen . Smelt de chocola au bain marie. Witte chocola is over het algemeen moeilijk te smelten maar de zachte witte chocoladerepen van Verkade gaan echt perfect. Je hoeft niets toe te voegen , gewoon rustig smelten.
Als de chocola gesmoten is kun je met behulp van een spuitzak of een lepel wat gesmolten chocola aanbrengen over de cake. Als je het leuk vind kun je hem nog verder versieren. In
Succes en eet smakelijk
Doe de bloem in de kom en voeg hierbij de speculaasjes, suiker, vanillesuiker, zout en spatel even door. Voeg hierna de zachte roombote toe en meng het geel even door met je keukenmacine of mixer.
Rasp de sinaasappel en gebruik het sap van een halve middelgrote sinaasappel en het rasp van een halve sinaasappel . Je mag iets meer gebruiken , daar word de smaak intenser van, maar het hoeft niet perse.
Terwijl je machine draait voeg je 1 voor 1 de eieren toe. Het volgende ie pas als het eerste ei is opgenomen.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Als het beslag een mooi geheel is geworden weeg je de pepernoten af en spatel deze met een houten lepel door het beslag
Neem een bundt vorm van 2,4 liter (de grotere bundt vorm) . Vet deze in met roomboter of spray hem in en bebloem hem. Het overtollig bloem kun je even uitkloppen.
Verdeel je beslag in de kom en verdeel op de bodem nog wat fijngemalen speculaasjes.
Bak de cake in een heteluchtoven af o 160 graden gedurende 60 minuten.
controleer na de baktijd met een kernthermometer een satestokje of de achterkant van een lepel of je cake gaar is. Is dat niet zo laat de cake dan nog een paar minuten staan.
Als de cake gaar is laat je hem 15 -20 minuten afkoelen in de vorm. Hierna lost de cake over het algemeen vrij makkelijk .
Laat de cake nog even verder afkoelen . Smelt de chocola au bain marie. Witte chocola is over het algemeen moeilijk te smelten maar de zachte witte chocoladerepen van Verkade gaan echt perfect. Je hoeft niets toe te voegen , gewoon rustig smelten.
Als de chocola gesmoten is kun je met behulp van een spuitzak of een lepel wat gesmolten chocola aanbrengen over de cake. Als je het leuk vind kun je hem nog verder versieren. In
Succes en eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Steeds op zoek naar lekkere smaken voor de Bundt cake vormen en het leukst vind ik om recepten zelf te bedenken hiervoor. zo ook deze. Ik heb hiervoor een basisrecept gebruikt, welke ik tussen mijn recepten heb staan overigens.
Ingrediënten
200 gr. bloem
100 gr. gemalen speculaasjes
1 zakje bakpoeder (ong. 14 gr)
300 gr. boter
6 eieren
300 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel zout (ong. 4 gr)
75 gr. pepernoten
sap van een halve sinaasappel
rasp van een middelgrote sinaasappel
2 repen zachte witte chocola van Verkade
100 gr. gemalen speculaasjes
1 zakje bakpoeder (ong. 14 gr)
300 gr. boter
6 eieren
300 gr. suiker
1 zakje vanillesuiker
1/2 theelepel zout (ong. 4 gr)
75 gr. pepernoten
sap van een halve sinaasappel
rasp van een middelgrote sinaasappel
2 repen zachte witte chocola van Verkade
Hulpmiddelen & keukengerei
hakmolentje, keukenmacine, evt. vijzel , vuurvaste kom
Leuke tips
Je kunt de cake zoals ik versieren met pepernoten maar je kunt ook bijvoorbeeld strooigoed erop aanbrengen. Doe dit terwijl de chocola nog niet gestold is , dan blijft het snoep plakken en goed zitten. Fijne sinterklaasavond !
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1448183
Homepage ID
2254175
Teller
84
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid