Bereidingswijze
Bereidingswijze
Gehakt, gesnipperde ui, ei, broodkruimels, ketchup, vleeskruiden, peper en zout in een schaal kneden.
Het gehaktmengsel in 4 porties verdelen en er ronde schijven van maken.
30 gram boter in een koekenpan verhitten: uienringen toevoegen, op een matig vuur bruin fruiten en warm houden.
Een koekenpan of grillplaat opwarmen en met olie bestrijken.
De hamburgers aan beide kanten 3-4 minuten bakken tot ze gaar zijn.
Op elke hamburger een plakje kaas leggen.
Intussen de rest van de boter in een koekenpan verhitten.
Eieren en spek bakken tot de eieren klaar zijn en het spek knapperig is.
De broodjes roosteren en de onderste helften op een bord leggen.
Beleggen met sla, tomaat, biet, ananas en hamburger.
De gefruite uien, eieren en spek toevoegen en de broodjes afdekken met de kapjes.
Gehakt, gesnipperde ui, ei, broodkruimels, ketchup, vleeskruiden, peper en zout in een schaal kneden.
Het gehaktmengsel in 4 porties verdelen en er ronde schijven van maken.
30 gram boter in een koekenpan verhitten: uienringen toevoegen, op een matig vuur bruin fruiten en warm houden.
Een koekenpan of grillplaat opwarmen en met olie bestrijken.
De hamburgers aan beide kanten 3-4 minuten bakken tot ze gaar zijn.
Op elke hamburger een plakje kaas leggen.
Intussen de rest van de boter in een koekenpan verhitten.
Eieren en spek bakken tot de eieren klaar zijn en het spek knapperig is.
De broodjes roosteren en de onderste helften op een bord leggen.
Beleggen met sla, tomaat, biet, ananas en hamburger.
De gefruite uien, eieren en spek toevoegen en de broodjes afdekken met de kapjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een stevig vullende hamburger voor de grote trek
Ingrediënten
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
500 gram rundergehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 ei
1/3 kop broodkruimels
2 eetlepels ketchup
1 theelepel vleeskruiden
zout, naar smaak
peper, naar smaak
40 gram boter
2 grote uien, in dunne ringen(extra)
4 plakken cheddar
4 eieren (extra)
4 plakjes spek, zonder zwoerd
4 grote hamburgerbroodjes, gehalveerd
sla, in reepjes
1 grote tomaat, in plakjes
4 grote plakken rode biet, uitgelekt
4 ananasringen, uitgelekt
tomatenketchup, voor het serveren
500 gram rundergehakt
1 ui, fijngesnipperd
1 ei
1/3 kop broodkruimels
2 eetlepels ketchup
1 theelepel vleeskruiden
zout, naar smaak
peper, naar smaak
40 gram boter
2 grote uien, in dunne ringen(extra)
4 plakken cheddar
4 eieren (extra)
4 plakjes spek, zonder zwoerd
4 grote hamburgerbroodjes, gehalveerd
sla, in reepjes
1 grote tomaat, in plakjes
4 grote plakken rode biet, uitgelekt
4 ananasringen, uitgelekt
tomatenketchup, voor het serveren
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of grillpan of bbq
Leuke tips
Doe er wat frietjes bij
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Australisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1446485
Homepage ID
2319701
Teller
1403
Bron
van vriendin heb zelf nog wat eraan toegevoegd
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid