Borlotti Bonen Salade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/20/2016 - 16:01
Bereidingswijze
Bonen doppen (of gedroogde bonen 12 uur wellen), opzetten met water met daarin de takjes rozemarijn zonder blad. Terwijl de bonen koken (verse +/- 25 minuten en de gedroogde +/- 45 minuten) de rozemarijnbladeren grof hakken, mengen met het zeezout en de olijfolie en in mortier met vijzel tot pasta wrijven. De bonen controleren op gaarheid en daarna snel afkoelen tot kamertemperatuur. Bonen direct mengen met de kruidenpasta of wachten tot het moment van consumptie.
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
De simpele Italiaanse keuken. Voor het eerst gegeten bij mijn broer! Lekker als bijgerecht bij de BBQ of als borrelhapje.
Ingrediënten
2 kg verse Borlotti bonen in de schil of 500 gram gedroogde bonen, handje grof zeezout en 6 takjes (15cm) verse rozemarijn, twee eetlepels geurende olijfolie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Mortier en vijzel
Leuke tips
Met beetje yoghurt en mayo nog smeuïger.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1445277
Homepage ID
2337707
Teller
225
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
FrankJPSanders
Gelegenheid