Spaanse saus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/04/2016 - 14:03
Bereidingswijze
1 Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de selder in de lengte in 3 en daarna in kleine blokjes. Snij de geschilde wortel in kleine blokjes.
2 Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden
groenten, de ui, het knoflook, het laurierblaadje en het takje tijm 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.
3 Roer er de bloem goed onder en laat even drogen op het vuur. Voeg de wijn en de bouillon toe. Laat ± 25 min. sudderen op een zacht vuur.
4 Kruid met peper en zout en verwijder de tijm en het laurierblaadje. Zeef de saus eventueel.
Afbeelding
Spaanse saus
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Pittige warme saus voor bij gegrild vlees en gevogelte , altijd lekker bij de BBQ.
Ingrediënten
1 stengel groene selder
1 wortel
1 takje tijm (vers)
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. boter
1 eetl. tomatenpuree
1 eetl. bloem
1 dl droge witte wijn
5 dl runderbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
1 blaadje laurier
peper en zout
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1442790
Homepage ID
1090993
Teller
432
Bron
Colruyt
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid