Kamperen per voet of fiets? Roel's ultra gevulde campingvis.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 04/29/2016 - 21:04
Bereidingswijze
Voorbereiden

Rooster de pitjes of noten in een droog koekenpannetje en leg op keukenpapiertje
Hak eventueel verse kruiden (tenzij je gedroogde gebruikt) en leg op keukenpapiertje
Snij alle groenten ZEER fijn en leg op keukenpapiertje
Snij ui in ringen
Plet knoflook en pel de teentjes (heel laten)

Rijst of aardappels (als je geen stokbrood gebruikt)

Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in water met een bouillonblokje en wat peterselie (nieuwe aardappels hoef je niet te schillen), doe het deksel op het kookpannetjje.
Wikkel het pannetje dik in je slaapzak

Vulling

Smelt de ansjovis in zijn eigen olie in een koekenpannetje (indien nodig, voeg wat olie toe)
Fruit de uiringen en de hele knoflooktenen even mee
Fruit de overige groenten even mee
Voeg op het laatst de garnalen of zeevruchtenmix toe en roer 1 minuut om
Kruid met peper, zout en specerijen die je lekker vindt

Vis vullen

Wrijf de vis in met wat olie, peper, zout en citroensap
Vul de vis met het mengsel uit je koekenpannetje
Stop er de verse of gedroogde kruiden tussen
Stop er een paar schijfjes citroen tussen

Bereiden

Zet je gaspitje op hoog vuur of zorg dat je barbecue stevig gloeit (gooi er wat thijm op, ruikt heerlijk)
Klem de vis in de visklem en leg hem over je gaspitje of je zelfgebouwde barbecue
Keer hem iedere minuut tot de buitenkant mooi bruin is
Zet je pitje laag en laat de vis garen, ongeveer 5 tot 10 minuten. Of leg hem aan de zijkant van je barbecue
Controleer of hij gaar is door even in de binnenkant te kijken en te prikken. Hij mag niet doorzichtig meer zijn.

Serveren

Serveer de vis op de mepal borden met de rijst of aardappeltjes uit je slaapzak, of met plakjes stokbrood. Strooi er de geroosterde noten of pitten en wat overgebleven kruiden over. Desgewenst kun je er nog een drupje olie over gieten.
Afbeelding
Kamperen per voet of fiets? Roel's ultra gevulde campingvis.
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens een te gekke kampeervakantie in de Pyreneeen moest ik tussentijds 3 dagen terug naar Nederland voor een werkafspraak. Gevlogen, autootje gehuurd, afspraak gehad en weer terug gevlogen. Eenmaal terug in Frankrijk kwam vakantiemaat Roel me afhalen op het vliegveldje en beloofde me een voortreffelijk avondmaal. En dat was het. Verse vis van de markt met een stevige vulling, en ik geloof dat we er rijst, stokbrood of campingafhaalfrietjes bij aten. Met een grote plastic fles wijn van de supermarkt. Zelden zo lekker en volwaardig gegeten, heerlijk in het gras op de grond, met een kaars en een brandend gasvuurtje, aan een snelstromende beek.
Ingrediƫnten
Per persoon 1 stevige vis van de markt. Wij hadden forel, maar als je niet van graten houdt is er van alles mogelijk. Dorade, tong, tarbot, zeeduivel, griet, baars enzovoorts. Als je niet handig bent, vraag de visboer om de ingewanden te verwijderen. Laat het kopje eraan, de wangetjes zijn namelijk heerlijk. Let goed op dat de vissen niet ruiken, op ijs liggen en heldere ogen hebben
Verse groenten van de markt,: wortel, kool, paprika, prei, spaanse pepers voor de pit, rucola, tomaten e.d.
1 grote ui (de witte zijn zacht-zoet, de rode scherp-pittig)
1 bol knoflook
Verse of gedroogde kruiden die je lekker vindt, zoals peterselie, bieslook, koriander, basilicum, thijm, rozemarijn, dille, bladselderij
Een handje kleine garnalen (gepeld of ongepeld) of wat gemixte zeebeestjes (mosseltjes, inktvisjes e.d.)
1 blikje ansjovis op olie of zout
Peper, zout, en andere specerijen die je lekker vindt, bijvoorbeeld chili, gember of paprika
Als je ervan houdt, geroosterde noten zoals amandelen, hazelnoten of pijnboompitten
Neutrale of olijfolie
1 citroen
Rijst, of gekookte aardappeltjes of stokbrood, of afhaalfrietjes
Bouillonblokje
Water
Hulpmiddelen & keukengerei
Gasbrandertje met gevuld gasblikje, of een zelfgemaakte barbecue van (bak)stenen met hout(skool)
Lucifers of aansteker
Plastic snijplank of gebruik de onderkant van je etenstborden
Scherp mes
2 mepal etensborden en plastic bestek
1 koekenpannetje
1 kookpannetje voor de rijst, gekookte aardappeltjes of om broodplakjes in te doen
1 visklem/visrooster
1 houten spatel
Slaapzak
Leuke tips
Serveer met een lekker ordinaire droge witte landwijn. Een aanrader, ook voor kinderen, is een grote kop hete thee erbij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1442660
Homepage ID
2502160
Teller
193
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Koshari
Gelegenheid