BABI KETJAP VAN SPEKLAPJES

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 03/08/2016 - 20:05
Bereidingswijze
Babi ketjap maken

Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekreepjes op half hoog vuur totdat ze bruin kleuren. Voeg de ui toe en bak totdat deze glazig zien. Voeg gember en knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg sambal, tomatenketchup toe en roer. Schenk er water en ketjap bij en roer.
Laat de speklapjes 15-20 minuten op laag vuur pruttelen, zonder deksel op de pan. Roer regelmatig. Voeg kleine beetjes water toe als de saus te kleverig is voordat de speklapjes goed gaar zijn. Let wel op, want het hoort een vrij dik, plakkerig sausje te zijn.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
 Babi ketjap van lekker malse speklapjes. Heel lekker, heel eenvoudig. Je zet de in reepjes gesneden speklappen op, maakt nasi op je eigen manier (eventueel met minder vlees) en een half uur later staat alles op tafel.
  
Ingrediënten
1 eetlepel olie
4 speklappen, in reepjes
1 grote ui, in dunne halve ringen
2 theelepels gember, geraspt of gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 theelepel sambal oelek (meer naar smaak)
1 eetlepel tomatenketchup
4 eetlepels ketjap manis
150 milliliter warm water
Hulpmiddelen & keukengerei
koekepan
Leuke tips
Lekker met nasi en cassave of kroepoek.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1441258
Homepage ID
2124102
Teller
5521
Bron
recepten van MissFromage.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
42
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
willem04
Gelegenheid