White Lady

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/06/2016 - 14:09
Bereidingswijze
-Koel het glas voor met gepileerd of gemalen ijs.
-Doe de ingrediënten in het mixglas. Vul met ijs en sluit de shaker. Shake krachtig.
-Verwijder het ijs uit het voorgekoelde glas. Zeef de cocktail in het glas.
-Serveer zonder ijs of garnituur.
Afbeelding
White Lady
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Harry McElhone van Harry's American bar in Parijs mag waarschijnlijk de uitvinder van de White Lady genoemd worden. In de jaren 1920 publiceerde hij verschillende recepten voor deze cocktail. Het originele recept vermeldt crème de menthe, Cointreau en citroensap als ingrediënten. Pas in het derde recept gebruikt hij gin, Cointreau en citroensap. In 1930 nam Harry Craddock dit recept op in The Savoy Cocktail Handbook.Wat bartenders je ook proberen wijs te maken; het originele recept bevat geen eiwit.
Ingrediënten
5 cl Gin (Bulldog)
2½ cl cointreau
2½ cl citroensap
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Alcoholische dranken
Recept ID
1439906
Homepage ID
1090993
Teller
76
Bron
Harry Craddock
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid