Bereidingswijze
Meng de espresso met de brandy en laat afkoelen. Maal de mokkaboontjes in een keukenmachine fijn. Zet apart. Klop de mascarpone, ricotta en de suiker luchtig en schep de vanillevla en de yoghurt erdoor.
Doop de helft van de pepernoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.
Bedek de pepernoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
Doop de helft van de pepernoten 1 voor 1 in de afgekoelde koffie tot ze zich volgezogen hebben. Verbrokkel ze boven een schaal en bedek hiermee de bodem.
Bedek de pepernoten met de helft van het romige mengsel. Spreid met de achterkant van een lepel uit tot een gelijkmatige laag. Bestrooi met de helft van de fijngemalen mokkaboontjes.
Herhaal de vorige stap met de overige ingrediënten zodat u verschillende lagen krijgt. Eindig met een laagje fijngemalen mokkaboontjes. Laat ten minste 1 uur opstijven in de koelkast.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wat een lekker toetje
Ingrediënten
125 ml espresso (vers gezet)
25 ml brandy
50 g mokkaboontjes
100 g mascarpone
100 g ricotta
50 g suiker
100 ml vanillevla
120 ml Griekse yoghurt
200 g pepernoten
25 ml brandy
50 g mokkaboontjes
100 g mascarpone
100 g ricotta
50 g suiker
100 ml vanillevla
120 ml Griekse yoghurt
200 g pepernoten
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Leuke tips
Variatietip:
Geen pepernoten meer in huis? Je kunt ook bitterkoekjes gebruiken.
Geen pepernoten meer in huis? Je kunt ook bitterkoekjes gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1437233
Homepage ID
1977752
Teller
267
Bron
Aller hande
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid