Speculaasbrokken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/22/2015 - 17:00
Bereidingswijze
Maak het deeg 1 dag van tevoren door alle ingrediƫnten voor het deeg te mixen: mix eerste de droge onderdelen en dan de boter en melk toevoegen. Kneed alles goed en pak het deeg in folie en laat dit een nacht rusten in de koelkast.

De volgende dag het deeg even weer doorkneden en uitrollen tot een plak van 1 cm. dik. Leg deze plak op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met los geklopt ei en melk. Verdeel de amandelen over de plak, druk iets aan en bestrijk weer met ei.
Bak de plaat in een voorverwarmde oven (175 graden) in 20-25 minuten gaar. Laat de speculaas iets afkoelen, controleer of de onderkant gaar is, anders omdraaien en nog 10 minuten bakken.
Laat afkoelen en breek in stukken
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze brokken worden niet knetterhard, maar hebben een smeuiige bite; wat heerlijk is.
Ingrediƫnten
Deeg:
150 gram lichtbruine basterdsuiker;
1 theel. zout;
200 gram zelfrijzend bakmeel;
10 gram speculaaskruiden;
100 gram harde (room)boter;
2 eetl. melk;
2 eetl. gecondenseerde melk;

afwerking:
1 ei;
1 eetl. melk;
100 gram blanke amandelen
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier, bakplaat
Leuke tips
Hete-lucht oven 160 graden
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1436151
Homepage ID
1327316
Teller
166
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Christa_Beldman
Gelegenheid