Bereidingswijze
Doe de gedroogde paddenstoelen in een kom en schenk er 100 ml kokend water over. Laat 10 minuten weken. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken in een vergiet.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie en bak de spekreepjes in 4 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen en de verse paddenstoelen grof. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Voeg alles toe aan de spek en bak nog 4 minuten.
Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Voeg met het vocht, de paddenstoelen, de mascarpone en spaghetti toe aan de hapjespan. Schep om en laat nog 2 minuten doorwarmen.
Breng op smaak met peper en evt. Zout. Rasp de parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte kaas.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie en bak de spekreepjes in 4 minuten goudbruin. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen en de verse paddenstoelen grof. Ris de naalden van de rozemarijn en snijd fijn. Voeg alles toe aan de spek en bak nog 4 minuten.
Laat ondertussen de geweekte paddenstoelen uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Voeg met het vocht, de paddenstoelen, de mascarpone en spaghetti toe aan de hapjespan. Schep om en laat nog 2 minuten doorwarmen.
Breng op smaak met peper en evt. Zout. Rasp de parmezaanse kaas. Verdeel de pasta over 4 borden en garneer met de geraspte kaas.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk snel recept wanneer je niet veel tijd hebt, of lekker op vakantie
Ingrediƫnten
1 zakje funghi porcini secchi ( gedroogde paddenstoelen 15 gram, castellino)
300 gram spaghetti
200 gram gerookte spekreepjes
200 gram sjalotten
400 gram paddenstoelen voor pasta
1 takje rozemarijn
125 gram mascarpone
50 gram parmezaanse kaas
300 gram spaghetti
200 gram gerookte spekreepjes
200 gram sjalotten
400 gram paddenstoelen voor pasta
1 takje rozemarijn
125 gram mascarpone
50 gram parmezaanse kaas
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1435895
Homepage ID
2183535
Teller
100
Bron
Allerhande
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid