Bereidingswijze
Was de spinazie en laat de groente met het aanhangend water in een pan op niet te hoog vuur slinken.Laat uitlekken en hak de spinazie vervolgens grof ..Roer in een diepe kom een beslag van bloem, eieren en melk. Voeg evt. nog wat melk toe als het beslag te dik is..Meng de gehakte spinazie door het beslag en breng op smaak met wat zout Smelt olie in een koekenpan en bak hierin achter elkaar de pannenkoeken. Leg ze op het bord om ze warm te houden .Zelf vind ik de pannenkoeken koud ook heel lekker met roomkaas en een plak zalm.
Eet smakelijk
Eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vroeger op de camping met veel kinderen pannenkoeken bakken, en als je bezig was hadden de kinderen heel veel plezier, en dat mocht wel iedere week gebeuren.​
Ingrediënten
600 gram spinazie, voor het beslag 375 gram bloem 3 eieren, 500 ml melk, evt wat extra melk als het beslag te dik is. zout peper en olie om mee te bakken.
Hulpmiddelen & keukengerei
pan , koekenpan. pan met warm water , en leg daar een bord op om de pannenkoeken warm te houden,.vergiet ,
diepe kom voor beslag
diepe kom voor beslag
Leuke tips
Warm met een lekkere champignon ragout smaak ook heerlijk .Laat kinderen op een vrije middag helpen, en ze zelf met verschillende groente en evt. vlees laten beleggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1435707
Homepage ID
1425621
Teller
1423
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid