Druivenclafoutis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/07/2015 - 19:03
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Breng de melk met het gespleten vanillestokje aan de kook. Haal de pan van het vuur, en laat de melk afkoelen. Haam er dan het vanillestokjes uit. Schraap het uit en doe het vanillemerg bij de melk.
Spoel de druiven, dep ze droog. Halveer ze en leg ze in een diepe ovenschaal.
Klop de eieren los met de bloem en de suiker. Giet er in een straaltje de afgekoelde vanillemelk bij. Klop goed glad. Giet het bij de druiven.
Zet de clafoutis 40 minuten in het midden van de oven. Garneer met een vanillestokje en een paar druiven.
Afbeelding
Druivenclafoutis
Druivenclafoutis
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zin in iets lekker zoet? Zet de bubbels of wijn maar al koud en maak deze lekkere clafoutis! ;) Je hebt misschien maar een kwartiertje nodig en de rest is aan de oven! ^_^
Ingrediënten
400 g witte druiven
3 eieren
4 dl melk
100 g fijne suiker
75 g vloeiende bloem
1 vanillestokje
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
ovenschaal
klopper
Leuke tips
Tip van Libelle: Allergisch voor druivenpitten? Koop dan druiven zonder pit of druiven uit blik. Laat die laatste goed uitlekken maar vang het sap op. Vervang een deel van de melk door het druivenstroopje. Maar laat de suiker weg, anders wordt het té zoet!
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1434799
Homepage ID
2065760
Teller
288
Bron
Libelle boekje ‘mini-proeven: 30x gebakken Hartig & zoet’
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid