Bereidingswijze
Kidneybonen uit blik in vergiet doen. Afspoelen met warm water en goed laten uitlekken.
Knoflook en sjalotjes of ui pellen en snipperen.
Spaanse peper wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.
Prei wassen. In smalle reepjes snijden.
Paprika schoonmaken, in reepjes of blokjes snijden.
Biefstuk in reepjes snijden. (Runderreepjes zijn gemakkelijker. Kun je zo gebruiken.)
Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen.
Biefstuk of runder-reepjes minimaal 30 minuten marineren in mengsel van ketjap manis, citroensap, 1 eetlepel olie en versgemalen peper.
Olie in wok verhitten.
Biefstukreepjes uitlekken in een zeef. Marinade opvangen.
Biefstukreepjes op keukenpapier drogen en in de hete olie in gedeelten inplm. 3 minuten omscheppend bruin bakken. Warm houden onder aluminiumfolie.
In het overgebleven vet de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode pepertjes en gemberwortel al omscheppend 2 minuten bakken.
Prei en paprika toevoegen en paar minuten meebakken. (Moet beetgaar blijven)
Biefstuk en kidneybonen toevoegen en al omscheppend alles verwarmen.
Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper en zout.
Knoflook en sjalotjes of ui pellen en snipperen.
Spaanse peper wassen, zaadlijsten en pitjes verwijderen en snipperen.
Prei wassen. In smalle reepjes snijden.
Paprika schoonmaken, in reepjes of blokjes snijden.
Biefstuk in reepjes snijden. (Runderreepjes zijn gemakkelijker. Kun je zo gebruiken.)
Gemberwortel schillen en heel fijn snipperen.
Biefstuk of runder-reepjes minimaal 30 minuten marineren in mengsel van ketjap manis, citroensap, 1 eetlepel olie en versgemalen peper.
Olie in wok verhitten.
Biefstukreepjes uitlekken in een zeef. Marinade opvangen.
Biefstukreepjes op keukenpapier drogen en in de hete olie in gedeelten inplm. 3 minuten omscheppend bruin bakken. Warm houden onder aluminiumfolie.
In het overgebleven vet de fijngesneden sjalotjes, knoflook, rode pepertjes en gemberwortel al omscheppend 2 minuten bakken.
Prei en paprika toevoegen en paar minuten meebakken. (Moet beetgaar blijven)
Biefstuk en kidneybonen toevoegen en al omscheppend alles verwarmen.
Proeven en eventueel nog op smaak maken met peper en zout.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zulke maaltijden maak ik altijd als we weinig tijd hebben.
Deze roerbak is lekker pittig en super gezond.
Deze roerbak is lekker pittig en super gezond.
Ingrediƫnten
2 blikjes rode kidneybonen (380 gr uitlekgewicht)
1 dunne prei
1 flinke gele of rode paprika
250 gram biefstuk of runder-reepjes
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes of 1 middelgrote ui
1 rode Spaanse peper
plm. 1 cm verse gemberwortel
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
peper, zout
1 dunne prei
1 flinke gele of rode paprika
250 gram biefstuk of runder-reepjes
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
3 sjalotjes of 1 middelgrote ui
1 rode Spaanse peper
plm. 1 cm verse gemberwortel
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel citroensap
peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet
zeef
wok
schaaltje om het vlees te marineren
zeef
wok
schaaltje om het vlees te marineren
Leuke tips
Lekker met sla en eventueel gebakken aardappelen..
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1434735
Homepage ID
886977
Teller
384
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid