Spicy BBQ-ed krielkippetjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/15/2015 - 21:08
Bereidingswijze
Wrijf de kippetjes in met citroensap en olijfolie. Bestrooi ze met de pimentón, zout en gekneusde gedroogde rode pepertjes. steek de kippetjes aan een spies. rooster ze voorzichtig en niet te heet in 20 min gaar. Draai regelmatig. Bereidingstijd 10 minuten, half uurtje roosteren. Krielkippetjes kun je krijgen bij de Keurslagers, de poelier of uit de diepvries bij Lidl.
Afbeelding
Spicy BBQ-ed krielkippetjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk kleine krielkippetjes van de barbecue. Snel te maken met hele simpele Spaanse kruiderij. Pimentón de la vera is o.a. te koop bij sommige kookwinkels zoals Dille & Kamille en Turkse winkels met veel kruiderij hebben het ook in het assortiment. Ook een leuk vakantie/camping recept.
Ingrediënten
4 biologische krielkippetjes
sap van een halve citroen
2 el olijfolie
1 blikje hete pimentón de la vera (Spaans gerookt paprikapoeder)
1 tl gedroogde rode pepertjes
Zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Barbecue
Leuke tips
Serveer met groene sla, frietjes of brood met kruidenboter. en lekkere sausjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1433207
Homepage ID
1987700
Teller
81
Bron
ElleEten, beetje aangepast.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Fressnapf
Gelegenheid