Bereidingswijze
1. Mix de slagroom stijf. Voeg de Griekse yoghurt toe en roer door.
2. Kook in het pannetje een beetje water en leg het schaaltje met de witte chocolade er boven op (au bain-marie) en roer steeds even door.
3. Schep de gesmolten witte chocolade door het yoghurt-slagroommengsel en roer tot het goed gemengd is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
4. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Verdeel de helft van de aardbeien over 4 glaasjes. Verdeel hierover het roommengsel en schep er de resterende aardbeien overheen.
2. Kook in het pannetje een beetje water en leg het schaaltje met de witte chocolade er boven op (au bain-marie) en roer steeds even door.
3. Schep de gesmolten witte chocolade door het yoghurt-slagroommengsel en roer tot het goed gemengd is. Bewaar in de koelkast tot gebruik.
4. Maak de aardbeien schoon en snij in kleine blokjes. Verdeel de helft van de aardbeien over 4 glaasjes. Verdeel hierover het roommengsel en schep er de resterende aardbeien overheen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept klaar gemaakt voor mijn vriend en mij maar kwam er later achter dat het voor 4 personen was! Hij vond het zeker geslaagd alleen was het een beetje veel voor hem en mij. Dus toch de volgende maar verdelen over 4 schaaltjes :)
Ingrediënten
125 ml slagroom
250 ml Griekse yoghurt
100 gr witte chocolade
250 gr aardbeien
250 ml Griekse yoghurt
100 gr witte chocolade
250 gr aardbeien
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Pannetje
Schaaltje die boven het pannetje past
4 mooie glaasjes om in te doen
Pannetje
Schaaltje die boven het pannetje past
4 mooie glaasjes om in te doen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1433159
Homepage ID
2367543
Teller
16147
Bron
Gevonden door aardbei dessert in te typen op google. Geen idee welke site meer.
Drank
Uit
Bookmarked
39
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid