Bereidingswijze
snij de citroen doormidden en wrijf de kip er flink mee in buiten en ook binnen daarna smeer de kip licht in met olijfolie daarna wrijf de kip in met kipkruiden of rub buiten en binnen . Nu open het blikje bier haal de helft eruit en doe er een geplet teentje knoflook in en wat kipkruiden of rub . prik met een mes nog klein gaatje in de bovenzijde van het bierblikje tegenover de lipopening ( 8 mm groot ) . zet de kip op het blikje via de grootste opening van de kip en druk licht aan de poten dienen als steun . nu oven voorvewarmen op 140 gr hete lucht oven ,dan het folie bakje ( muffin grote ) voor de helft vullen met water en eventueel favoriete kruiden .plaats bakje naast de kip en . stel hete lucht oven in op 1 uur , na 1uur controleer de kip temperatuur deze moet bijna 80 gr. zijn . nog niet de juiste temp dan nog 30 min en controleer weer enz
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit gerecht op een youtube video gezien , daar werd het bereidt door de bbq pit boys. Het enige verschil is dat ik geen bbq heb met een deksel die genoeg ruimte heeft om een kip rechtop neer te zetten . Wel heb ik een hete lucht oven met een binnen hoogte van 20 cm , dat is genoeg voor een kip van 1 kilo of iets meer .
Ingrediënten
1 hele kip , citroen , olijfolie, blikje bier 33cl ( wat je zelf lekker vindt donker of licht bier) , knoflook 2 teentjes , kip kruiden of bbq rub ( een rub is een mix van allerlei specereien ) beetje water
Hulpmiddelen & keukengerei
een klein bakje van aluminium folie ( muffin grote) voor het water in te doen met wat kruiden . en een stuk folie om op de bodem van de oven te leggen of op de draaischijf indien aanwezig
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1432885
Homepage ID
2254306
Teller
9588
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid