Bereidingswijze
blancheer de bleekselderij 1 minuut . dus in vergiet en kokend water over de bleekselderij gieten en dan koud afspoelen. en wegzetten tot gebruik
kook de rijst beetgaar en zet weg en laat afkoelen
smeer de kip in en bak het volgens aanwijzingen van de verpakking gaar en na het afkoelen in kleine stukjes snijden
snijd de gewassen (pitloze) druiven in helften
de komkommer schillen en wassen, halveren en zijn zaadlijsten verwijderen en in halve boogjes snijden
met de uitgelekte afgespoelde bonen kan het nu samen
voeg alles bij 1 in een mooie schaal
ga nu de dressing maken. in kom de yoghurt, gembersiroop, curry, beetje peper, snufje zout
meng met een garde.
rooster de zonnebloempitten goudbruin in een steelpan die schoon en droog is. roosteren zonder olie en op middelhoogvuur. kijk niet te diep in de pan. ze ploffen als ze klaar zijn en ze zijn gloeiende heet.
meng nu de dressing en pitten door de salade en knip nu de gewassen en drooggeslagen peterselie erover. met een vork mengen. proeven. je proeft het zoete van de gember en yoghurt en hartig van kerrie en kip. nu nog een stokbroodje of toast met boter en een goed glas rose
heerlijk zomers buiten eet je zo een schaaltje leeg.
het kan dus goed op een buffet en een bbq past er gewoon vlees bij
kook de rijst beetgaar en zet weg en laat afkoelen
smeer de kip in en bak het volgens aanwijzingen van de verpakking gaar en na het afkoelen in kleine stukjes snijden
snijd de gewassen (pitloze) druiven in helften
de komkommer schillen en wassen, halveren en zijn zaadlijsten verwijderen en in halve boogjes snijden
met de uitgelekte afgespoelde bonen kan het nu samen
voeg alles bij 1 in een mooie schaal
ga nu de dressing maken. in kom de yoghurt, gembersiroop, curry, beetje peper, snufje zout
meng met een garde.
rooster de zonnebloempitten goudbruin in een steelpan die schoon en droog is. roosteren zonder olie en op middelhoogvuur. kijk niet te diep in de pan. ze ploffen als ze klaar zijn en ze zijn gloeiende heet.
meng nu de dressing en pitten door de salade en knip nu de gewassen en drooggeslagen peterselie erover. met een vork mengen. proeven. je proeft het zoete van de gember en yoghurt en hartig van kerrie en kip. nu nog een stokbroodje of toast met boter en een goed glas rose
heerlijk zomers buiten eet je zo een schaaltje leeg.
het kan dus goed op een buffet en een bbq past er gewoon vlees bij
Aantal personen
10.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
mijn moeder gaf mij dit recept toen ik het zou maken voor een inmens bbq buffet met vrienden
ze vonden het allemaal lekker. het is ook ongewoon lekker. ook voor lunch, picknick, verjaardag is het geschikt. vooral met een frisse fruitige rose dan is het helemaal top.
ze vonden het allemaal lekker. het is ook ongewoon lekker. ook voor lunch, picknick, verjaardag is het geschikt. vooral met een frisse fruitige rose dan is het helemaal top.
Ingrediƫnten
3 stukken kipfilet ingesmeerd met kerrie poeder zout en peper
350 gram geurige jasmijn/basmati rijst
3 stelen bleekselderij geschild in boogjes
bakje rode of witte druiven ( net wat je uitkomt)
anderhalve komkommer geschild in boogjes
1 klein potje/blikje gewassen en uitgelekte kidneybonen maximaal 300 gram
1 bakje platte peterselie
50 gram zonnebloempitten
voor de dressing 400ml yoghurt
2-3 el yogonaise of mayonaise ( geen! slasaus)
1 el hot curry
2 el gembersiroop
bakboter
zout en peper
350 gram geurige jasmijn/basmati rijst
3 stelen bleekselderij geschild in boogjes
bakje rode of witte druiven ( net wat je uitkomt)
anderhalve komkommer geschild in boogjes
1 klein potje/blikje gewassen en uitgelekte kidneybonen maximaal 300 gram
1 bakje platte peterselie
50 gram zonnebloempitten
voor de dressing 400ml yoghurt
2-3 el yogonaise of mayonaise ( geen! slasaus)
1 el hot curry
2 el gembersiroop
bakboter
zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
braadpan
steelpan
knoflookpers
garde
vergiet
steelpan
knoflookpers
garde
vergiet
Leuke tips
let op rijst moet niet flauw zijn dus kookwater moet goed zout smaken
en ook let op, als je de rijst iets over gaar maakt per ongeluk is het echt mislukt
want van plakrijst kun je echt geen salade maken.
voor een histamine vrije salade de mayo en yoghurt vervangen door creme fraiche en kip door tofu of houd het vleesloos
en ook let op, als je de rijst iets over gaar maakt per ongeluk is het echt mislukt
want van plakrijst kun je echt geen salade maken.
voor een histamine vrije salade de mayo en yoghurt vervangen door creme fraiche en kip door tofu of houd het vleesloos
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Feestmaaltijd
Recept ID
1432169
Homepage ID
2351841
Teller
100
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Sojavrij
Gelegenheid