Bereidingswijze
Maak de dressing met de ingrediënten onder "dressing".
Roer de dressing door de uitgelekte witte bonen. (Lekker als je dit even goed laat intrekken)
Meng de overige ingrediënten met de salade.
Hou van alles wat achter om de salade mee te garneren.
Roer de dressing door de uitgelekte witte bonen. (Lekker als je dit even goed laat intrekken)
Meng de overige ingrediënten met de salade.
Hou van alles wat achter om de salade mee te garneren.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witte bonensalade maak ik vaak in de zomer. Je kunt er zo lekker mee variëren.
Deze keer gemaakt als lunch voor onze logees die er heerlijk van hebben gesmuld.
Ook bij de bbq ( barbecue) een heerlijk bijgerecht.
Als hoofdgerecht lekker met gebakken aardappeltjes.
Met deze heerlijke salade kun je alle kanten uit.
En...je kunt hem ruim tevoren maken.
NB
Voor vegetariërs ook heel lekker zonder de tonijn.
Deze keer gemaakt als lunch voor onze logees die er heerlijk van hebben gesmuld.
Ook bij de bbq ( barbecue) een heerlijk bijgerecht.
Als hoofdgerecht lekker met gebakken aardappeltjes.
Met deze heerlijke salade kun je alle kanten uit.
En...je kunt hem ruim tevoren maken.
NB
Voor vegetariërs ook heel lekker zonder de tonijn.
Ingrediënten
grote pot witte bonen ( 720 gr) (uitgelekt en afgespoeld onder warm water)
flinke ui (1/2 gesnipperd - 1/2 in dunne halve ringen)
1 teentje knoflook (gepeld en heel fijn gesnipperd)
3 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
plm. 5 gemarineerde artisjokharten (uitgelekt en in vieren gesneden)
blikje tonijn (160 gram - liefst op olijfolie, uitgelekt en in stukken)
zwarte en groene olijven (hoeveelheid naar smaak)
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
slablaadjes om te garneren (gewassen en gedroogd)
Dressing:
2 eetlepels witte balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel gedroogde oregano
kerstomaatjes om te garneren
flinke ui (1/2 gesnipperd - 1/2 in dunne halve ringen)
1 teentje knoflook (gepeld en heel fijn gesnipperd)
3 gedroogde tomaten (op olie, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
plm. 5 gemarineerde artisjokharten (uitgelekt en in vieren gesneden)
blikje tonijn (160 gram - liefst op olijfolie, uitgelekt en in stukken)
zwarte en groene olijven (hoeveelheid naar smaak)
2 eetlepels fijn gesneden bieslook
slablaadjes om te garneren (gewassen en gedroogd)
Dressing:
2 eetlepels witte balsamico-azijn
4 eetlepels olijfolie
vers gemalen zwarte peper
1 eetlepel vloeibare honing
1/2 eetlepel gedroogde oregano
kerstomaatjes om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet of zeef
schaal voor de salade
schaal voor de salade
Leuke tips
Lekker als bijgerecht met gebakken aardappelen.
Lekker bij de bbq - barbecue.
Lekker als lunchgerecht.
Lekker bij de bbq - barbecue.
Lekker als lunchgerecht.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1431719
Homepage ID
886977
Teller
353
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid