THAISE WITTE BONENSOEP met SCAMPI of RIVIERKREEFTJES

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 03/28/2015 - 10:10
Bereidingswijze
Snij en was de groenten vooraf. Zet de soepkom op hoog vuur en laat de boter smelten, fruit de ui aan tot hij glazig wordt. Voeg de selder, de witte bonen en de geschilde en versneden aardappels toe. Laat even mee koken en voeg dan water toe tot de groenten onder staan. Pers de look in dit water en voeg de bouquet garni toe. Open de blikken gepelde tomaten en de tomatenpuree en voeg toe. Voeg de blokjes groentebouillon en het wokblokjes curry toe. Voeg water toe naar wens. Laat dit alles goed doorkoken gedurende minstens 5 minuten. Haal daarna de bouquet garni uit de kom en proef. Is je soep te heet voeg nog wat water toe, te flauw 1/2e wokblokje bij of meer. Blijf proeven tot de smaak naar wens is. Mix alles met de staafmixer tot je een gladde tomatensoep bekomt.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb een schoonzusje die Thaise is en leerde een paar truukjes van haar, verder heb ik het recept zelf samengesteld.
Ingrediƫnten
2 uien
50 g boter of olijfolie
1/2 selder (groen of wit maakt niet uit)
1 doos witte bonen in tomatensaus
2 kleine aardappelen
2 teentjes look
1 blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten
1 blikje cocosmelk
4 blokjes groentebouillon (vegetarisch) of kippebouillon (niet vegetarisch)
1 blokje voor de wok Asia green garden curry of gelijkwaardig
1 bouqet garni - 2 laurier + tijm;
Hulpmiddelen & keukengerei
soepkom, knoflookpers, keukenmes, pollepel eventueel pan voor de scampi
Leuke tips
Voeg de cocos melk toe in het bord voor het opdienen.
Heel feestelijk : gepelde scampi lichtjes opbakken in een pan en per 3 in het soep bord plaatsen
Anders kan ook : diepgevroren rivierkreeftjes in de soep bijvoegen en laten ontdooien en warm worden in de soep NA HET MIXEN. Let op : meer peuzelwerk voor je gasten.
Afwerken met gehakte verse koriander.... Smakelijk.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Thais
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1430059
Homepage ID
1414324
Teller
175
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
keukenpietds
Gelegenheid