Bereidingswijze
• Pel de uien en snij ze grof. Pel de tenen look en schil de wortelen. Snij de oranje penen in grove stukken.
• Spoel de stengels selder en snij ze in grove stukken.
• Verzamel alle groenten in een hakmolen. Voeg wat rode chilipeper toe naar persoonlijke smaak. Hoe heet wil je het?
• Voeg ook de zachte zongedroogde tomaten toe en mix alles zeer fijn. (Tot een pulp.)
• Geen hakmolen? Snij dan alle groenten in zo klein mogelijke stukjes.
• Verwijder het zwoerd van het gerookt spek en snij het vlees in fijne reepjes of piepkleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en bak de spekjes goudbruin.
• Voeg de pulp van gehakte groenten toe en roer. Schenk er een extra scheut olijfolie bij. Zet het vuur zacht en laat de groentesaus 10 minuten sudderen.
• Breng water aan de kook om de gehaktballen straks te garen.
• Doe het kalfsgehakt in een ruime mengschaal. Voeg wat ei toe en prak het vlees met een vork. Strooi er paneermeel bij , meng alles en kruid het gehakt met peper van de molen en een snuif zout.
• Rol gehaktballen van het gehakt. Werk met natte handen, dan gaat het eens zo gemakkelijk. Kies voor een formaat van 2 tot 3 cm diameter. Leg de gehaktballetjes even opzij.
• Schep de geconcentreerde tomatenpuree in de saus, roer en laat de rauwe smaak kort wegbakken. Schenk nu de witte wijn erbij, en laat de alcohol wegdampen.
• Verzamel de takjes tijm, de rozemarijn en blaadjes laurier. Bind ze samen tot een kruidentuil en gooi het groen in de pot met saus.
• Voeg de tomatenstukjes en de passata toe, roer en laat de saus zo'n half uur pruttelen op een zacht vuur. (Tot de groenten gaar zijn.)
• Werk intussen de gehaktballen af. Doe ze (in porties) in het kokende water. Vis ze er uit na een halve minuut en laat ze uitlekken op een keukendoek.
• Zet een braadpan op een matig vuur, voeg een scheutje olijfolie toe én smelt er ook een klontje boter in.
• Verhuis de balletjes (in porties) naar de braadpan en bak ze rondomrond goudbruin. Daarna belandt het vlees in de groentesaus.
• Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe. Denk eraan: pasta wil zwemmen!
• Kook de spaghetti beetgaar. Ik verkies een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking adviseert.
• Giet de pasta af en stort ze in een hele ruime schaal. Lepel de saus met gehaktballen erover en meng alles voorzichtig.
• Rasp Parmezaanse kaas over de spaghettischotel.
• Spoel de stengels selder en snij ze in grove stukken.
• Verzamel alle groenten in een hakmolen. Voeg wat rode chilipeper toe naar persoonlijke smaak. Hoe heet wil je het?
• Voeg ook de zachte zongedroogde tomaten toe en mix alles zeer fijn. (Tot een pulp.)
• Geen hakmolen? Snij dan alle groenten in zo klein mogelijke stukjes.
• Verwijder het zwoerd van het gerookt spek en snij het vlees in fijne reepjes of piepkleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur en bak de spekjes goudbruin.
• Voeg de pulp van gehakte groenten toe en roer. Schenk er een extra scheut olijfolie bij. Zet het vuur zacht en laat de groentesaus 10 minuten sudderen.
• Breng water aan de kook om de gehaktballen straks te garen.
• Doe het kalfsgehakt in een ruime mengschaal. Voeg wat ei toe en prak het vlees met een vork. Strooi er paneermeel bij , meng alles en kruid het gehakt met peper van de molen en een snuif zout.
• Rol gehaktballen van het gehakt. Werk met natte handen, dan gaat het eens zo gemakkelijk. Kies voor een formaat van 2 tot 3 cm diameter. Leg de gehaktballetjes even opzij.
• Schep de geconcentreerde tomatenpuree in de saus, roer en laat de rauwe smaak kort wegbakken. Schenk nu de witte wijn erbij, en laat de alcohol wegdampen.
• Verzamel de takjes tijm, de rozemarijn en blaadjes laurier. Bind ze samen tot een kruidentuil en gooi het groen in de pot met saus.
• Voeg de tomatenstukjes en de passata toe, roer en laat de saus zo'n half uur pruttelen op een zacht vuur. (Tot de groenten gaar zijn.)
• Werk intussen de gehaktballen af. Doe ze (in porties) in het kokende water. Vis ze er uit na een halve minuut en laat ze uitlekken op een keukendoek.
• Zet een braadpan op een matig vuur, voeg een scheutje olijfolie toe én smelt er ook een klontje boter in.
• Verhuis de balletjes (in porties) naar de braadpan en bak ze rondomrond goudbruin. Daarna belandt het vlees in de groentesaus.
• Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuif zout toe. Denk eraan: pasta wil zwemmen!
• Kook de spaghetti beetgaar. Ik verkies een gaartijd die 1 minuut korter is dan wat de verpakking adviseert.
• Giet de pasta af en stort ze in een hele ruime schaal. Lepel de saus met gehaktballen erover en meng alles voorzichtig.
• Rasp Parmezaanse kaas over de spaghettischotel.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn mama haar Lady en de vagebond spaghetti is eigenlijk totaal anders van smaak! :D
Maar de Love spaghetti van Jeroen Meus is ook zeker een aanrader! ;)
Meer recepten te vinden https://www.facebook.com/pages/2-Delicious/490713057695354 of http://2deliciouskookblog.wordpress.com/
Maar de Love spaghetti van Jeroen Meus is ook zeker een aanrader! ;)
Meer recepten te vinden https://www.facebook.com/pages/2-Delicious/490713057695354 of http://2deliciouskookblog.wordpress.com/
Ingrediënten
• 500 g spaghetti (evt. extra-lange slierten)
• 1 kg puur kalfsgehakt
• 200 g gerookt spek (dikke plakken)
• 2 dikke wortels
• 3 stengels selder
• 3 uien
• 3 teentjes look
• 1 rode chilipeper (naar smaak)
• 400 g tomatenstukjes (blik of brik)
• 140 g zongedroogde tomaten
• 7 dl passata
• 4 dl witte wijn
• 2 eieren
• 4 blaadjes laurier
• 4 takjes tijm
• 1 takje rozemarijn
• 60 g paneermeel
• 140 g geconcentreerde tomatenpuree
• 2 suikerklontje
• scheutjes olijfolie
• klontje boter
• peper
• zout
• 200 g Parmezaanse kaas
• 1 kg puur kalfsgehakt
• 200 g gerookt spek (dikke plakken)
• 2 dikke wortels
• 3 stengels selder
• 3 uien
• 3 teentjes look
• 1 rode chilipeper (naar smaak)
• 400 g tomatenstukjes (blik of brik)
• 140 g zongedroogde tomaten
• 7 dl passata
• 4 dl witte wijn
• 2 eieren
• 4 blaadjes laurier
• 4 takjes tijm
• 1 takje rozemarijn
• 60 g paneermeel
• 140 g geconcentreerde tomatenpuree
• 2 suikerklontje
• scheutjes olijfolie
• klontje boter
• peper
• zout
• 200 g Parmezaanse kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukentouw
een kaasrasp (niet noodzakelijk)
een kaasrasp (niet noodzakelijk)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1428603
Homepage ID
2065760
Teller
339
Bron
Jeroen Meus - Dagelijkse kost
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid