Bereidingswijze
Klop met de mixer in een ruime kom de boter en suiker zeker 10 min. tot het luchtig en crèmig is. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop tot het goed is opgenomen. Voeg dan in delen de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe en spatel het luchtig door het beslag, zodat het een soepel deeg wordt. Leg het deeg afgedekt minimaal 30 min. in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in drieën, kleine porties kun je namelijk makkelijker uitrollen. Rol een deel deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 2-3 mm dikte en steek er met een hartvormige koekjesuitsteekvorm koekjes uit. Steek uit de helft van de koekjes ook een kleiner vormpje uit in het midden van het deeg. Kneed overgebleven stukjes deeg samen, rol weer uit en herhaal de handelingen.
Kook de inhoud van ½ potje frambozenjam op laag vuur iets in en breng evt. met wat citroensap extra op smaak. Leg telkens een heel koekje op de ingevette bakplaat, strijk daarover een dun laagje frambozenjam maar laat de randen vrij. Leg daarop steeds een uitgestoken koekje en druk de randen licht aan. Leg de koekjes op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 10 min. gaar. Ze moeten zandkleurig en niet bruin zijn. Neem ze voorzichtig met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het deeg in drieën, kleine porties kun je namelijk makkelijker uitrollen. Rol een deel deeg uit op een dun met bloem bestoven werkvlak tot een lap van 2-3 mm dikte en steek er met een hartvormige koekjesuitsteekvorm koekjes uit. Steek uit de helft van de koekjes ook een kleiner vormpje uit in het midden van het deeg. Kneed overgebleven stukjes deeg samen, rol weer uit en herhaal de handelingen.
Kook de inhoud van ½ potje frambozenjam op laag vuur iets in en breng evt. met wat citroensap extra op smaak. Leg telkens een heel koekje op de ingevette bakplaat, strijk daarover een dun laagje frambozenjam maar laat de randen vrij. Leg daarop steeds een uitgestoken koekje en druk de randen licht aan. Leg de koekjes op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 10 min. gaar. Ze moeten zandkleurig en niet bruin zijn. Neem ze voorzichtig met een pannenkoekmes van de bakplaat en laat op een rooster afkoelen.
Afbeelding
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zet de oven aan en ga aan de slag met dit easy koekjesreept. Met deze do-it-yourself koekjes maak je je geliefde blij.
Ingrediënten
130 g boter, op kamertemperatuur
185 g kristalsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
280 g bloem, gezeefd
½ tl bakpoeder gezeefd
frambozenjam
extra citroensap
185 g kristalsuiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
280 g bloem, gezeefd
½ tl bakpoeder gezeefd
frambozenjam
extra citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
Mixer
Leuke tips
Leuk om cadeau te geven.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1428547
Homepage ID
1977752
Teller
78
Bron
Delicious
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid