Heldere vissoep (maaltijdsoep)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/24/2014 - 06:36
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook.Fruit de knoflook kort aan in de olie en voeg dan de blokjes tomaat uit blik met vocht toe, breng aan de kook en schenk dan de bouillon en de witte wijn hierbij.
Laat 2 min. pruttelen en draai de warmtebron dan laag. Snijd intussen de vis in stukken. Voeg de stukken vis en garnalen toe en als laatste de coquilles. Laat alles zachtjes garen. Voeg de gehakte peterselie toe en verdeel de soep over diepe borden.
Eet smakelijk
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig gerecht, en houdt het midden tussen een soep en een ongebonden vis ragout. Vers, simpel en snel.
Ingrediënten
4 tenen knoflook
olijfolie
1 blik tomatenblokjes op sap
300ml. (verse)  visbouillom, of van een blokje
125 ml witte wijn 
500 gram witvis (kabeljou, schol, heilbot enz.)
12-16 grote garnalen, pantser en darmkanaal verwijderd.
8-12 kleine st jacobsschelpen (diepvries)
1 eetlepel gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan diepe bordenn
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1426703
Homepage ID
1425621
Teller
1542
Bron
tw.courant.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
vanbokhoven1
Gelegenheid