Bereidingswijze
-Beslag het best een dag eerder maken, in de ijskast maar op kamertemperatuur laten komen voor het bakken.
-Boter en eieren op kamertemperatuur (dag eerder uit de ijskast)
-Boter in een bak doen, suiker, vanillezuiker en zout toevoegen en mixen
-Eieren toevoegen en mixen
-Voorzichtig bakmeel toevoegen en mixen (goed luchtig mixen, ong 5 min)
-Als het te stijf is voeg er een scheutje lauwe melk aan toe. (beslag mag hangend aan een lepel bewegen)
-Wafelijzer goed en invetten met olie
-Beslag erop en bakken
-Boter en eieren op kamertemperatuur (dag eerder uit de ijskast)
-Boter in een bak doen, suiker, vanillezuiker en zout toevoegen en mixen
-Eieren toevoegen en mixen
-Voorzichtig bakmeel toevoegen en mixen (goed luchtig mixen, ong 5 min)
-Als het te stijf is voeg er een scheutje lauwe melk aan toe. (beslag mag hangend aan een lepel bewegen)
-Wafelijzer goed en invetten met olie
-Beslag erop en bakken
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
30.00
Vertel iets leuks over dit recept
Opa bakt wafels
Ingrediënten
- 500g roomboter
- 500g suiker
- 500g zelfrijzend bakmeel
- 8 eieren
- 3 zakjes vanillesuiker
- Snufje zout
- 500g suiker
- 500g zelfrijzend bakmeel
- 8 eieren
- 3 zakjes vanillesuiker
- Snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
-Mixer en wafelijzer
Leuke tips
Poedersuiker of met warme kersen en slagroom
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1426581
Homepage ID
2278753
Teller
317
Bron
Opa's recept
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid