deegventjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/02/2014 - 14:58
Bereidingswijze
bloem zeven en in het midden een kuiltje maken,daarin gist-suiker en kaneel doen.meng met de helft van de melk van binnen naar buiten toe een deeg laat onder een theedoek 20 min rijzen.de restant van de melk en de roomboter samen met wat zout toevoegen.bestuif het werkblad met wat bloem en maak 8 a 10 bolletjes maak er een langwerpig rolletje van en snij armen en benen vorm het hoofdje en laat nog 20 min rijzen.maak met de gewelde rozijnen oogjes en een navel,bestrijk met wat losgeklopte eidooier.bak de ventjes onderin de oven 15 a 20 min op 180 gr
Afbeelding
deegventjes
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
lekkernij die in zeeuws-vlaanderen met sinterklaas word gegeten
Ingrediƫnten
350 gr bloem,30 gr verse gist of 5 gr gedroogde gist,1 tl suiker,250 ml lauwe melk,1 volle th kaneelpoeder,zout,75 gr roomboter wat gewelde rozijnen
Hulpmiddelen & keukengerei
oven en bak plaat
Leuke tips
lekker met roomboter en basterd suiker
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1425833
Homepage ID
2066788
Teller
727
Bron
streekgerecht
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
slijpstraat13
Gelegenheid