Bereidingswijze
Zoals met elk bak gerecht, is het belangrijk om de oven voor te verwarmen op 160 graden Celsius. Vervolgens kneed je de boter samen met de suiker en de speculaaskruiden. Voeg ook het zelfrijzend bakmeel toe en voeg eventueel naar smaak nog wat zout toe. Vervolgens dienen de eetlepels melk toegevoegd te worden. Doe dit lepel voor lepel, zodat het deeg soepel blijft. Vervolgens leg je het bakpapier op de bakplaat en maak je van het deeg kleine bolletjes, die je op de bakplaat iets platdrukt. In zo'n 15 a 20 minuten bak je de pepernoten uit Almelo gaar!
Afbeelding
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ton de Gooijer Smulweb
Mijn naam is Ton de Gooijer en ik kom uit Almelo. Eén van mijn hobby's is het bakken van koekjes en taarten. Ik heb al van jongs af aan een passie voor gebak en hou mij hier in mijn vrije tijd graag mee bezig. In de weken voor Sinterklaas en kerst hou ik er van om te bakken met speculaas. In Almelo zijn er een heleboel verschillende kraampjes waar je dit kunt kopen, maar toch hou ik, Ton de Gooijer, er het meeste van om dit thuis te doen. Hierbij een recept voor het bakken van pepernoten uit Almelo!
Mijn naam is Ton de Gooijer en ik kom uit Almelo. Eén van mijn hobby's is het bakken van koekjes en taarten. Ik heb al van jongs af aan een passie voor gebak en hou mij hier in mijn vrije tijd graag mee bezig. In de weken voor Sinterklaas en kerst hou ik er van om te bakken met speculaas. In Almelo zijn er een heleboel verschillende kraampjes waar je dit kunt kopen, maar toch hou ik, Ton de Gooijer, er het meeste van om dit thuis te doen. Hierbij een recept voor het bakken van pepernoten uit Almelo!
Ingrediënten
Gebruik 150 gram boter, 125 gram donkerbruine basterdsuiker, 10 gram speculaaskruiden en 250 gram zelfrijzend bakmeel. Tenslotte heb je ook nog 4 eetlepels melk en bakpapier nodig.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425581
Homepage ID
2268942
Teller
237
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid