Pepernotencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/23/2014 - 18:21
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor.

2 Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).

3 Bereid het cakebeslag volgens de bereidingswijze op verpakking.

4 Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.

5 Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.

6 Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.
 
Afbeelding
Pepernotencake
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker Sinterklaas receptje voor kids!
Maar ook ouders kunnen er van genieten tijdens een koffiemoment!
2 vliegen in één klap!

Nog meer recepten te vinden bij 2 Delicious of via https://2deliciouskookblog.wordpress.com/
Ingrediënten
- 3 eieren (m)
- 200 g roomboter
- 100 g kruidnootjes
- 200 g witte basterdsuiker
- 250 g Koopmans Bakkers Cakemeel
- 1 zakje amandelschaafsel (bijv. Dr. Oetker)
Hulpmiddelen & keukengerei
Cakevorm (28 cm)

Oventemperatuur
Heteluchtoven: 150graden C
Elektrische oven: 160graden C
Leuke tips
Tips
Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425548
Homepage ID
2065760
Teller
615
Bron
Http://www.receptenvandaag.nl/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid