Bereidingswijze
Teken op bakpapier de gewenste letter (hou het simpel en breed).
Smelt de pure chocolade op heel zacht vuur, met twee eetlepels sinaasappelsap. Vuur uit. Roer de cranberries, het rasp en het rijstwafelkruim er door. Schep het chocolademengsel in de vorm van de letter op het bakpapier. (vorm eventueel bij door af te dekken met vershoudfolie, en met je handen aan te drukken)
Laat afkoelen.
Smelt de overige chocolade met 1 eetlepel sinaasappelsap, schenk over de letter.
Drink de rest van het sap lekker op.
Laat de letter door en door afkoelen. Leg op een stukje karton, en verpak in cellofaan (bv van een bos bloemen) . Je cadeautje is klaar!
Smelt de pure chocolade op heel zacht vuur, met twee eetlepels sinaasappelsap. Vuur uit. Roer de cranberries, het rasp en het rijstwafelkruim er door. Schep het chocolademengsel in de vorm van de letter op het bakpapier. (vorm eventueel bij door af te dekken met vershoudfolie, en met je handen aan te drukken)
Laat afkoelen.
Smelt de overige chocolade met 1 eetlepel sinaasappelsap, schenk over de letter.
Drink de rest van het sap lekker op.
Laat de letter door en door afkoelen. Leg op een stukje karton, en verpak in cellofaan (bv van een bos bloemen) . Je cadeautje is klaar!
Aantal personen
1.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke zelfgemaakte crispy chocoladeletter, bedacht voor Sintvierders die op dieet zijn.
Ook leuk als surprise. (gedicht erbij op aanvraag)
Niet echt calorie-arm, maar toch minder dan een kwart van de calorieen van een chocoladeletter van vergelijkbare grootte. En lekker!!!!
Ook leuk als surprise. (gedicht erbij op aanvraag)
Niet echt calorie-arm, maar toch minder dan een kwart van de calorieen van een chocoladeletter van vergelijkbare grootte. En lekker!!!!
Ingrediënten
50 gram pure chocolade
3 rijstwafels, in kleine brokjes
Rasp en sap van 1sinaasappel
1 eetlepel gedroogde cranberries (of rozijntjes, of incabessen)
20 gram chocolade (puur, melk of wit)
3 rijstwafels, in kleine brokjes
Rasp en sap van 1sinaasappel
1 eetlepel gedroogde cranberries (of rozijntjes, of incabessen)
20 gram chocolade (puur, melk of wit)
Hulpmiddelen & keukengerei
Bakpapier
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425546
Homepage ID
1956599
Teller
47
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid