Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Ontpit de dadels en doe ze samen met het amandelmeel en de speculaaskruiden in een keukenmachine. Druk op pulse!Voeg het ei toe en druk wederom op pulse!
Voel even aan het 'deeg' om te controleren of je er al makkelijk balletjes van kan draaien, voeg eventueel wat (kokos)melk toe en pulse nog een keer.
Draai balletjes van het mengsel, leg ze op het bakpapier op de bakplaat en bak ze ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen. Smullen maar!
Ontpit de dadels en doe ze samen met het amandelmeel en de speculaaskruiden in een keukenmachine. Druk op pulse!Voeg het ei toe en druk wederom op pulse!
Voel even aan het 'deeg' om te controleren of je er al makkelijk balletjes van kan draaien, voeg eventueel wat (kokos)melk toe en pulse nog een keer.
Draai balletjes van het mengsel, leg ze op het bakpapier op de bakplaat en bak ze ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat afkoelen. Smullen maar!
Aantal stuks
40.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zonder suiker!
Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig.
Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig.
Ingrediënten
100 gram Dadels
100 gram Amandelmeel
15 gram Speculaaskruiden
1 stuks Eieren
1 scheutje Kokosmelk of melk naar keuze
Leuke tips
Tekst van 'Maaike':
Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig. Bang voor vieze handen? Doe dan een paar handschoenen aan, want je handen zitten helemaal onder! Daarna nog 15 minuten de oven & klaar. Half uur van je tijd! Als je wilt dat de kruidnoten wat meer op kruidnoten lijken, kun je de balletjes voordat ze de oven in gaan nog even een beetje indrukken, zodat ze iets platter worden en wat minder ballerig zijn….Gebruik je liever geen (kokos)melk, voeg dan een klein beetje water toe. Gebruik je liever geen ei, voeg dan wat extra (kokos)melk en/of water toe. Hou je niet van dadels? Kijk dan bij één van de andere recepten!En? Ze zijn lekker. Niet (te) zoet, iets aan de droge kant, een knapperige buitenkant en een wat zachtere binnenkant. Geen overheersende dadel-smaak, maar licht zoet met duidelijk speculaaskruiden (maar ook niet té). Alwin vond dit de lekkerste van de drie! Ik ben nog steeds aan het twijfelen… Alhoewel…. een dag later waren ze nóg lekkerder, eigenlijk wel de lekkerste van de drie! Met een duidelijke speculaas/kruidnoten-smaak!
Ze zijn niet moeilijk om te maken. Alles in de keukenmachine & mengen maar! Daarna nog even balletjes draaien. Een kleine uitdaging, want het 'deeg' is vrij plakkerig. Bang voor vieze handen? Doe dan een paar handschoenen aan, want je handen zitten helemaal onder! Daarna nog 15 minuten de oven & klaar. Half uur van je tijd! Als je wilt dat de kruidnoten wat meer op kruidnoten lijken, kun je de balletjes voordat ze de oven in gaan nog even een beetje indrukken, zodat ze iets platter worden en wat minder ballerig zijn….Gebruik je liever geen (kokos)melk, voeg dan een klein beetje water toe. Gebruik je liever geen ei, voeg dan wat extra (kokos)melk en/of water toe. Hou je niet van dadels? Kijk dan bij één van de andere recepten!En? Ze zijn lekker. Niet (te) zoet, iets aan de droge kant, een knapperige buitenkant en een wat zachtere binnenkant. Geen overheersende dadel-smaak, maar licht zoet met duidelijk speculaaskruiden (maar ook niet té). Alwin vond dit de lekkerste van de drie! Ik ben nog steeds aan het twijfelen… Alhoewel…. een dag later waren ze nóg lekkerder, eigenlijk wel de lekkerste van de drie! Met een duidelijke speculaas/kruidnoten-smaak!
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425468
Homepage ID
1422056
Teller
3914
Bron
http://www.micook.nl/kruidnoten-dadels-amandelmeel/ via Simke
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Gelegenheid