Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwijder het plastic wat eraan zit.
Voeg zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker melk en rum samen en kneed het tot een bal.
Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en rol de plak uit ter grootte van het bladerdeegplakje.
Neem een plak speculaasmengsel en leg deze op een plakje bladerdeeg. Daarna leg je het andere plakje erop. Als het niet voldoende plak, gebruik dan wat eidooier als plakmiddel.
Besmeer de bovenlaag met wat koffiemelk wat je vermengd hebt met wat kaneel. Strooi hierover wat kaneelsuiker
Afhankelijk van hoe groot je de *tengels* wilt hebben snijd je de plak eerst doormidden. Wil je dit niet dan snij je meteen in de lengte reepjes van ongeveer 1 cm.
Je kan dus lange tengels maken of wat kleinere.
Draai de plakjes in een wokkelvorm en leg ze op de bakplaat. Hierna bak je ze af op 175 graden in de oven, ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwijder het plastic wat eraan zit.
Voeg zelfrijzend bakmeel, boter, koekkruiden, suiker melk en rum samen en kneed het tot een bal.
Bestuif je werkblad lichtjes met bloem en rol de plak uit ter grootte van het bladerdeegplakje.
Neem een plak speculaasmengsel en leg deze op een plakje bladerdeeg. Daarna leg je het andere plakje erop. Als het niet voldoende plak, gebruik dan wat eidooier als plakmiddel.
Besmeer de bovenlaag met wat koffiemelk wat je vermengd hebt met wat kaneel. Strooi hierover wat kaneelsuiker
Afhankelijk van hoe groot je de *tengels* wilt hebben snijd je de plak eerst doormidden. Wil je dit niet dan snij je meteen in de lengte reepjes van ongeveer 1 cm.
Je kan dus lange tengels maken of wat kleinere.
Draai de plakjes in een wokkelvorm en leg ze op de bakplaat. Hierna bak je ze af op 175 graden in de oven, ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk
Afbeelding
Aantal personen
25.00
Aantal stuks
25.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekker makkelijk te maken *koekje*, door de speculaaskruiden nog lekkerder in de sinterklaastijd
Ingrediënten
Ingredienten
200 g zelfrijzendbakmeel,
50 g boter,
1,5 eetl.speculaas/koekkruiden
1,5 eetl. kaneel
Handvol krenten//rozijnen
100 g bruine basterdsuiker
1,5 theelepeltje rum (rumextract kan ook)
4 a 5 el melk,
10 plakjes bladerdeeg
kuipjes koffiemelk
kaneelsuiker
200 g zelfrijzendbakmeel,
50 g boter,
1,5 eetl.speculaas/koekkruiden
1,5 eetl. kaneel
Handvol krenten//rozijnen
100 g bruine basterdsuiker
1,5 theelepeltje rum (rumextract kan ook)
4 a 5 el melk,
10 plakjes bladerdeeg
kuipjes koffiemelk
kaneelsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
Kom, mixer, bloem, bakmat, weegschaal
Leuke tips
De bal zelfrijzend bakmeel die je hebt gemaakt is ruim voldoende voor de tien plakjes bladerdeeg. Je houdt zelfs nog wat over. J ehoeft niet zho heel dik deeg aan te brengen .
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1425389
Homepage ID
2254175
Teller
834
Drank
Uit
Bookmarked
31
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid