amandel appeltaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/30/2014 - 16:01
Bereidingswijze
Bladerdeeg ontdooien en beetje uitrollen. De bodem en randen van de taartvorm bekleden. Wat gaatjes in het deeg prikken.
Koekkruiden en suiker door amandelmeel roeren. Dan het ei met de boter door het amandelmeel tot een pasta kneden.
Over de bodem verdelen.
Appel(s) schillen en in dunne plakjes snijden. Over de pasta verdelen.
2 el suiker erover strooien. 
In voorverwarmde oven 35- 45 minuten bakken.Lemon curd met de limoncello verwarmen, doorroeren en over de appels smeren.
Afbeelding
amandel appeltaart
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
zag dit recept op volrecepten.nl  Heb het wat aangepast.
ik had al een tijd amandelmeel in huis en wilde er iets van maken. Om het door brood te verwerken vond ik beetje zonde, omdat amandelmeel duur is.
Het is een heel simpel recept en weer even wat anders dan de gewone appeltaart.
Ingrediënten
6 blderdeeg vierkantjes
150 gr. amandelmeel
75gr zachte roomboter
1 ei losgeklopt
2 tl koekkruiden
80gr. suiker en 2 el
1 grote of 2 kleine elstar appels

voor de topping;
1 el lemoncurd
1el limoncello
 
Hulpmiddelen & keukengerei
lage taartvorm 24cm
Leuke tips
 Je kunt ook andere jam gebruiken en aangepaste topping.
Bereidingstijd
30-60 min
Recept ID
1425026
Homepage ID
1963622
Teller
247
Bron
volrecepten.nl
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
foekje1
Gelegenheid