Spaanse kippenbouten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 07/27/2014 - 22:26
Bereidingswijze
bestrooi de kippenbouten met peper,zout en bloem,pel en snipper de ui,
maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
verhit de olie in de hapjespan en braad hierin de kipstukken rondom bruin,
neem ze uit de pan.
voeg eventueel wat extra olie toe en fruit de uisnippers en champignons al omscheppend
5 min.
schenk de sinaasappelsap,sherry en de kippenbouillon in de pan en breng aan de kook,
voeg de gebakken kip toe en leg de deksel schuin op de pan,
stoof de kip in ca 50 min.gaar,en bind stoofvocht ev.met wat bindmiddel,
hak de peterselie fijn en bestrooi hiermee de kip.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
eenvoudig te maken basic spaans kippetje
maar gewoon heerlijk icm de sinaasappelsalade.
Ingrediënten
4 kippenbouten
peper en zeezout uit de molen
bloem
1 ui
250 gr.champignons
olijfolie
1 dl sinaasappelsap,vers of uit pak als je niet anders hebt,
1 dl sherry
2 dl sterke kippenbouillon
bosje peterselie
Leuke tips
lekker bij de sinaasappelsalade  (zie mijn receptenpagina )



een spaanse Tempranillo past hier goed bij
maar ook een ijskoude Sauvignon Blanc  :)
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Spaans
Recept ID
1423026
Homepage ID
2095608
Teller
57
Bron
heerlijk spaans koken Aldi
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
oncookingterms
Gelegenheid