Zomerbolognese

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 07/23/2014 - 09:32
Bereidingswijze
Schil de wortels en bleekselderij en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui. Halveer de tomaten. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak in het achtergebleven bakvet de wortel, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur tot de groenten licht karamelliseren. Voeg de witte wijn toe en laat 1 min. koken tot het meeste vocht verdampt is. Voeg de tomatensaus toe en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep het groentemengsel, 2/3 van de spekreepjes en 2/3 van de resterende tomaten door de spaghetti. Garneer met de rest van de spekreepjes en tomaten.
Afbeelding
Zomerbolognese
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke spaghetti Bolognese op zijn zomers!
Ingrediƫnten

150 g bospeen
150 g bleekselderij
1 rode ui
500 g romaatjes
1 teen knoflook (fijngesneden)
200 g spekreepjes biologisch
1 tl gedroogde tijm
50 ml droge witte wijn
250 g spaghetti

Hulpmiddelen & keukengerei
staafmixer
Leuke tips
Lekker met Parmezaanse kaas. Het recept is dan niet meer lactosevrij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1422984
Homepage ID
2065760
Teller
223
Bron
Allerhande
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid