Bereidingswijze
Snij de bloemkool in grove stukken. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Maak de groene peper schoon en hak fijn zonder de zaadjes. Doe de groenten in een stoomschaal, strooi er het kerriepoeder over en laat 20 minuten stomen.
Bewaar een half glas van het stoomvocht en giet dat bij de groenten in de blender, samen met het halve blokje bouillon en de olijfolie. Mix de soep.
Bak wat zonnebloempitten lichtbruin in een pan zonder vetstof.
Schenk de soep uit en versier de borden met plukjes koriander, enkele algen en een paar zonnebloempitten.
Bewaar een half glas van het stoomvocht en giet dat bij de groenten in de blender, samen met het halve blokje bouillon en de olijfolie. Mix de soep.
Bak wat zonnebloempitten lichtbruin in een pan zonder vetstof.
Schenk de soep uit en versier de borden met plukjes koriander, enkele algen en een paar zonnebloempitten.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere soep, ook voor in de zomer!
Ingrediënten
500 g bloemkool
Een handvol verse koriander
1 kleine groene peper
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 el zonnebloempitten
Een handvol algen
½ kl kerriepoeder
½ blokje groentebouillon
3 kl olijfolie
Een handvol verse koriander
1 kleine groene peper
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 el zonnebloempitten
Een handvol algen
½ kl kerriepoeder
½ blokje groentebouillon
3 kl olijfolie
Hulpmiddelen & keukengerei
soepkom
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1422659
Homepage ID
2065760
Teller
347
Bron
Libelle lekker
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid