Kruidige aardappelsla met eitjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 07/07/2014 - 14:35
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snij ze in tukken. Kook ze gaar in zout water en giet af.
Kook de eitjes 9 minuten (of 10 als ze uit de koelkast komen) en laat ze afkoelen onder koud water. Meng de aardappels met de mayonaise, het citroensap, peper, de augurken, de kappertjes, de bladpeterselie, de kervel en de tuinkers. Voeg dan de eitjes (in kwartjes) toe en werk af met de rode ui.
 
Afbeelding
Kruidige aardappelsla met eitjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mmmmmmmmmmmmm!!!!
Ingrediënten
8 grote, vastkokende aardappels
4 eieren
3 el mayonaise
2 el citroensap
4 augurken, fijngesneden
1 el kappertjes
1 handje bladpeterselie, fijngesneden
1 handje kervel, fijngesneden
1 bakje tuinkers
1 rode ui, in dunne reepjes
Zout en peper
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote slakom
Leuke tips
En de light versie?
Een aardappelsalade moet je niet noodzakelijk met mayonaise maken. Ook héél lekker is een dressing op basis van olijfolie, citroensap en mosterd met zaadjes. Voeg dan zeker nog een grote handvol fijngesneden kruiden toe (zoals dragon, dille en bieslook)

Toch liever mayonaise? Gebruik dan een mengsel van ½ mayonaise en ½ Griekse yoghurt

Serveertip: Je kan het op voorrand klaarmaken en enkele uurtjes laten koelen in de frigo
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1422626
Homepage ID
2065760
Teller
128
Bron
Vitaya Speciale Editie juni 2014
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
TooDelicious
Gelegenheid