Bereidingswijze
Voor de rabarbervinaigrette: Kook de rabarber in een klein laagje water 10 minuten, giet de rabarber af en laat goed uitlekken. Doe de rabarber samen met de olie, honing, azijn en zout in een blender en laat 2 minuten goed dik worden.
.
Verwijder de buitenste, lelijke bladeren van de sla, was de rest van de bladeren en slinger goed droog in de slacentrifuge of in een schone theedoek. Meng de sla met bijna alle dressing en verdeel hem over de borden.
Bestrooi met amandelschaafsel, knip de tuinkers erboven en strooi met de geitenkaas en de rest van de dressing.
.
Verwijder de buitenste, lelijke bladeren van de sla, was de rest van de bladeren en slinger goed droog in de slacentrifuge of in een schone theedoek. Meng de sla met bijna alle dressing en verdeel hem over de borden.
Bestrooi met amandelschaafsel, knip de tuinkers erboven en strooi met de geitenkaas en de rest van de dressing.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk slaatje met een lekkere rabarbertoets! :D
Ingrediënten
2 stengels rabarber, in stukjes
100 ml zonnebloemolie
1 el honing
2 el witte wijn azijn
1 krop sla
2 el amandelen, geroosterd
1 bakje tuinkers
2 plakken oude geitenkaas, in stukjes
Zout
100 ml zonnebloemolie
1 el honing
2 el witte wijn azijn
1 krop sla
2 el amandelen, geroosterd
1 bakje tuinkers
2 plakken oude geitenkaas, in stukjes
Zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Blender of mixer, slacentrifuge of theedoek
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1422616
Homepage ID
2065760
Teller
114
Bron
Vitaya Speciale Editie juni 2014
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid