Bereidingswijze
~~Vul 10 cakevormpjes met het beslag en bak ze in ca. 25 minuten goudgeel en gaar. Controleer de cakejes op gaarheid door er met een satéstokje in te prikken. Dit moet er droog en schoon uitkomen.Roer de poedersuiker met het sinaasappelsap tot een glad papje en schenk het over de cupcakes. Garneer met de marsepeinen worteltjes, of andere versiering.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is leuk om te maken met kinderen in de vakantie !
Ingrediënten
Ingredienten:
100 g wortelen75 g gemalen hazelnoten125 ml Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak125 g suiker2 eieren100 g bloem50 g maïzena1 theelepel bakpoeder60 g poedersuiker1 -2 eetlepels sinaasappelsap10 marsepeinen worteltjes of andere cupcakes versiering
100 g wortelen75 g gemalen hazelnoten125 ml Blue Band Vloeibaar met roombotersmaak125 g suiker2 eieren100 g bloem50 g maïzena1 theelepel bakpoeder60 g poedersuiker1 -2 eetlepels sinaasappelsap10 marsepeinen worteltjes of andere cupcakes versiering
Hulpmiddelen & keukengerei
muffinbakvorm en 10 papieren cakevormpjes.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1422335
Homepage ID
1189917
Smaak
Z
Teller
1582
Bron
Blue Band recept.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
~~Zet de papieren cakevormpjes in de holletjes van de muffinbakvorm.Schil de wortelen en rasp ze fijn. Rooster de gemalen hazelnoten lichtbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schud de pan tijdens het roosteren regelmatig om en schud de geroosterde noten uit de pan op keukenpapier.Klop de Blue Band met suiker met een pollepel goed door elkaar. Voeg een voor een de eieren toe en klop ze er goed door het beslag, voeg het volgende ei pas toe als het vorig is opgenomen.Zeef de bloem met de maïzena, het bakpoeder en een mespunt zout boven de kom en klop het met grote slagen door het beslagSpatel de wortel en de gemalen hazelnoten erdoor.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid