Bereidingswijze
Kook de witte asperges in 3 minuten in kokend, gezouten water. Haal ze eruit en dep ze goed droog.
Schik de asperges afwisselend en per portie in een ovenschotel. Kruid de asperges met peper van de molen en fleur de sel.
Bestrooi ze met de kaas. Aan de voet va, de asperges schik je de tomaatjes.
Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.
Schik de asperges afwisselend en per portie in een ovenschotel. Kruid de asperges met peper van de molen en fleur de sel.
Bestrooi ze met de kaas. Aan de voet va, de asperges schik je de tomaatjes.
Zet ongeveer 15 tot 20 minuten in een oven van 180°C.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik ben normaal niet zo verzot op asperges! :D Maar asperges zijn gezond!
En dan vind het altijd een uitdaging om dan recepten te zoeken en te proberen. Zodat ik dan wel een receptje ken, waar ik het wel in kan smaken! :D
Nu staat niet alleen aspergesoep op mijn lijstje, maar vanaf nu ook dit gerecht! ;)
En dan vind het altijd een uitdaging om dan recepten te zoeken en te proberen. Zodat ik dan wel een receptje ken, waar ik het wel in kan smaken! :D
Nu staat niet alleen aspergesoep op mijn lijstje, maar vanaf nu ook dit gerecht! ;)
Ingrediënten
6 groene asperges
6 witte asperges
200 g geraspte Parmezaanse kaas
400 g kerstomaatjes
1 teentje knoflook
Verse tijm
Olijfolie
Zout en peper van de molen
Fleur de sel
6 witte asperges
200 g geraspte Parmezaanse kaas
400 g kerstomaatjes
1 teentje knoflook
Verse tijm
Olijfolie
Zout en peper van de molen
Fleur de sel
Hulpmiddelen & keukengerei
Oven
ovenschaal
ovenschaal
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1422281
Homepage ID
2065760
Smaak
H
Teller
376
Bron
Vitaya juni 2014
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Halveer de kerstomaatjes, pers er het lookteentje bij en kruid met peper, zout en flink wat tijm. Giet er 3 eetlepels olijfolie bij en meng goed.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil de witte asperges van top tot voet.
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges af. Schil de witte asperges van top tot voet.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid