Bereidingswijze
Stap 1: Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
Stap 2: Voeg de suiker er aan toe en roer het zachtjes door zodat de suiker een beetje oplost.
Stap 3: Klop het ei met de garde goed los en voeg deze ook toe aan de boter en suiker, laat het eventjes doorkoken en blijf roeren.
Stap 4: Doe er 2 shotjes caramelsiroop bij en laat het nog even doorkoken (vergeet niet te blijven roeren) :D
Stap 5: Voeg de dadels toe en laat dit ook een minuutje doorkoken.
Stap 6: Voeg de koekjes toe en schep alles door elkaar heen zodat het een mooi mengsel wordt.
Stap 7: Voeg de walnoten toe en laat het nog een minuutje doorkoken.
Stort het geheel in de bakvorm en strijk het met een lepel plat in de vorm zodat het straks als het hard is mooi en gelijk is.
De taart moet ongeveer 1,5 cm dik zijn.
Als je dit hebt gedaan zet je hem voor 1,5 uur in de koelkast.
Als de taart na 1,5 helemaal is afgekoeld strooi je er cocosstrooisel over heen en hij is ready to eat!
Stap 2: Voeg de suiker er aan toe en roer het zachtjes door zodat de suiker een beetje oplost.
Stap 3: Klop het ei met de garde goed los en voeg deze ook toe aan de boter en suiker, laat het eventjes doorkoken en blijf roeren.
Stap 4: Doe er 2 shotjes caramelsiroop bij en laat het nog even doorkoken (vergeet niet te blijven roeren) :D
Stap 5: Voeg de dadels toe en laat dit ook een minuutje doorkoken.
Stap 6: Voeg de koekjes toe en schep alles door elkaar heen zodat het een mooi mengsel wordt.
Stap 7: Voeg de walnoten toe en laat het nog een minuutje doorkoken.
Stort het geheel in de bakvorm en strijk het met een lepel plat in de vorm zodat het straks als het hard is mooi en gelijk is.
De taart moet ongeveer 1,5 cm dik zijn.
Als je dit hebt gedaan zet je hem voor 1,5 uur in de koelkast.
Als de taart na 1,5 helemaal is afgekoeld strooi je er cocosstrooisel over heen en hij is ready to eat!
Aantal personen
10.00
Vertel iets leuks over dit recept
Recept : Dadeltaart met walnoten
Ingrediƫnten
- 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
- 250 gram roomboter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
- 1 rol maria biscuitjes (in stukjes gebroken)
- 1 eitje
- caramelsiroop
- cocosstrooisel als garnering
- 250 gram roomboter
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 1 handje walnoten in kleine stukjes fijngemaakt
- 1 rol maria biscuitjes (in stukjes gebroken)
- 1 eitje
- caramelsiroop
- cocosstrooisel als garnering
Hulpmiddelen & keukengerei
Wat heb je nodig?
Niet zoveel eigenlijk, het enigste wat je nodig zal hebben zijn: een pannetje op het vuur, taart of lange brownie vorm, lepel, mes en natuurlijk een koelkast waar het hard in kan worden.
Niet zoveel eigenlijk, het enigste wat je nodig zal hebben zijn: een pannetje op het vuur, taart of lange brownie vorm, lepel, mes en natuurlijk een koelkast waar het hard in kan worden.
Leuke tips
Serveer deze taart bij een lekker kopje koffie of thee of natuurlijk een lekker koud zomer's sapje.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Amerikaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1421482
Homepage ID
2220352
Smaak
Z
Teller
1040
Bron
In het restaurant waar ik werk! (loft der zotheid)
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
We beginnen met de dadels, zorg dat de pit eruit is en dat u de dadels in reepjes snijdt.
De walnoten moeten ook fijngemaakt worden dus dat kunt u ook alvast doen zodat u er straks minder werk aan heeft.
Verder is het handig als u de maten al heeft af gelezen en alles al klaar heeft staan.
Ook voor de maria biscuits geldt : maak ze alvast stuk en zet ze even weg in een bakje.
De walnoten moeten ook fijngemaakt worden dus dat kunt u ook alvast doen zodat u er straks minder werk aan heeft.
Verder is het handig als u de maten al heeft af gelezen en alles al klaar heeft staan.
Ook voor de maria biscuits geldt : maak ze alvast stuk en zet ze even weg in een bakje.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid