Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 02/10/2014 - 05:34
Bereidingswijze
VOOR AARDAPPELPUREE 1 kg geschild aardappelen - 2 e boter - warme melk of room- belegen geraspt Goudse kaas (zoveel je lekker vind) - nootmuskaat - zout - zwarte peperMaak een aardappelpuree en meng kaas erdoor. (hou wat aardappelpuree apart voor hartjes bovenop)MAKEN VAN PASTEI 1. Vet een ovenschaal in met boter en bedekt de bodem en zijkanten met aardappelpuree. 2. Doen gehakt vulling in schaal en verdeel aardappelpuree met kaas over vulling. 3. Doen wat aardappelpuree zonder kaas in een spuitzak met een kartelmond en spuit 2 hartjes bovenop. 4. Bak bij 220*C tot goed warm en mooi van kleur. (45-60 min.)
Afbeelding
Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente
Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente
Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente
Valentijn Gehakt Herderspastei met veel groente
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Herderspastei word in alle huizen van blanke Zuid-Afrikaners gemaakt. Deze pastei word wel in meer dan 100 variaties gemaakt, met of zonder groenten, met gehakt of corned beef en ga zo maar door. Herderspastei heeft zijn oorsprong uit de kolonialistische tijdperk toen Brittanniregeerde in de Kaapprovincie. Ze maakte de zogenaamde Sheperds Pie.
Ingrediƫnten
VOOR GEHAKT VULLING 500 g rundergehakt - 1 e boter - 1 e olijfolie1 ui, fijn - 1 teentje knoflook, fijnkleine wortel, in blokjes - 2 stengels bleekselderij, in blokjes - paar champignons, in blokjes - 40 g tomatenpuree - 1 e Worcestersaus - zo 80 ml runderbouillon - zout - zwarte peper - 100 g diepvries doperwten 1. Fruit ui en knoflook tot zacht in olie en boter. 2. Voeg groenten erbij en bak het een paar minuten. 3. Voeg gehakt erbij en bak het rul. 4. Voeg tomatenpuree erbij en bak verder voor 3 min. 5. Doen de Worcestersaus, zout, peper en bouillon erbij en kook zachtjes met deksel op pan tot groenten gaar zijn en de saus ingedikt. 6. Meng diepvries doperwten door deze mengsel en laat afkoelen.
Leuke tips
Drink er een pinotage bij.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Afrikaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1419933
Homepage ID
1066450
Smaak
H
Teller
415
Bron
Proeven en experimenteren
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
deonart
Gelegenheid