Bereidingswijze
voeg alle ingrediten bij elkaar in een kom, kneed dan met een vork, daarna alles met de hand.
verdeel de homp deeg in prties, zodat je er dikke wormen van kunt rullen, die je vervolgens in gelijke partjes verdeelt. daarna ieder partje eerst tussen de handen oprollen tot een balletje, dit dan op de ingevette bakplaat leggen.
verdeel de homp deeg in prties, zodat je er dikke wormen van kunt rullen, die je vervolgens in gelijke partjes verdeelt. daarna ieder partje eerst tussen de handen oprollen tot een balletje, dit dan op de ingevette bakplaat leggen.
Aantal personen
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
de pepernoten maakte ik altijd met de kinderen, maar nu blijken ze nog lekkerder te kunnen worden als je er echte peper bij doet!
Ingrediƫnten
150 g bruine basterdsuiker, 3 e.l. keukenstroop, 300g zelfrijzend bakmeel danwel 300 g bloem met 1,5 tl bakpoeder, 150 g boter, 4g zout, 2 e.l.water, 3 e.l. koekkruimels van bvk speculaas, of harde tarwegries (natuurvoedingswinkel) of haverzemelen (AH - molenaar), 15 g speculaaskruiden, citroenschil facultatief, flink wat zwarte peper.
Mjn ingevette bakplaat wordt er net mee volledig voorzien van boletjes die ik iets platdruk, zodat er ongeveer een cm tussenruimte overblijkft. die druk ik allemaal iets aan met de wijsvinger.
in een voorverwarmde oven op 160 graad C, ongeveer op de een na onderste richel. in ieder geval net iets lager dan het midden van de oven. de pepernoten worden een dik plat rond koekje, en ze zijn gaar als je ze niet meer aan de kant kunt indrukken. Dit is na ongeveer 25-30 minuten. let er op dat je ze niet te hard laat worden, wantr dan drogen ze na afkoelen keihard op!
Mjn ingevette bakplaat wordt er net mee volledig voorzien van boletjes die ik iets platdruk, zodat er ongeveer een cm tussenruimte overblijkft. die druk ik allemaal iets aan met de wijsvinger.
in een voorverwarmde oven op 160 graad C, ongeveer op de een na onderste richel. in ieder geval net iets lager dan het midden van de oven. de pepernoten worden een dik plat rond koekje, en ze zijn gaar als je ze niet meer aan de kant kunt indrukken. Dit is na ongeveer 25-30 minuten. let er op dat je ze niet te hard laat worden, wantr dan drogen ze na afkoelen keihard op!
Leuke tips
met chocolademelk of koffie, maar ook lekker bij een glas warme bisschop!
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
1418637
Homepage ID
2145551
Smaak
Z
Teller
176
Bron
verhaaltje in het nieuws, waarmee het rijksmuseum reclame maakte....
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid