Bereidingswijze
Meng de suiker en de cacao goed.
Voeg het water, onder goed roeren, toe.
Breng de massa langzaam, onder goed roeren, aan de kook brengen. Laat de suiker/cacao oplossing inkoken.
De dikte beoordelen door telkens het pannetje van het vuur te nemen, de lepel erdoor te halen en te letten op de 3 laatste druppels, die van de lepel lopen.
Zodra deze korte draadjes met een bolletje trekken, de massa snel roerende laten afkoelen tot ze begint te krassen.
De massa uitgieten in natgemaakte of beboterde borstplaatringen of vormen die stevig op beboterd vetvrij (bak)papier gedrukt wordt.
Zodra op de borstplaat witte vlekjes komen, de vorm rechtop zetten en het papier eraf trekken.
De borstplaat laten afkoelen en daarna voorzichtig uit de vorm nemen.
Voeg het water, onder goed roeren, toe.
Breng de massa langzaam, onder goed roeren, aan de kook brengen. Laat de suiker/cacao oplossing inkoken.
De dikte beoordelen door telkens het pannetje van het vuur te nemen, de lepel erdoor te halen en te letten op de 3 laatste druppels, die van de lepel lopen.
Zodra deze korte draadjes met een bolletje trekken, de massa snel roerende laten afkoelen tot ze begint te krassen.
De massa uitgieten in natgemaakte of beboterde borstplaatringen of vormen die stevig op beboterd vetvrij (bak)papier gedrukt wordt.
Zodra op de borstplaat witte vlekjes komen, de vorm rechtop zetten en het papier eraf trekken.
De borstplaat laten afkoelen en daarna voorzichtig uit de vorm nemen.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingrediënten voor een heerlijk avondje
Ingrediënten
150 gram suiker
5 gram cacao
3 à 4 eetlepels water
5 gram cacao
3 à 4 eetlepels water
Hulpmiddelen & keukengerei
borstplaatvormen of borstplaatringen
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1417642
Homepage ID
2124992
Teller
68
Bron
Sinterklaas
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid