Peper/kruidnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 10/30/2013 - 16:39
Bereidingswijze
Zeef de bloem en meng deze in een kom met de suiker, zout, bakpoeder en speculaaskruiden.
Voeg de boter, melk en stroop toe en kneed het mengsel goed door.
Laat het deeg 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C) en vet een bakblik in.
Vorm van het deeg kleine bolletjes of maak eens pepernootletters (let op: ze verdubbelen in omvang) en leg ze op het bakblik.
Plaats, net onder het midden, in de oven en bak de peper/kruidnoten in 15-17 minuten gaar en bruin. Zet de oven uit en laat de peper/kruidnootjes nog 5 minuten in de oven liggen.

Als de peper/kruidnoten uit de oven komen zijn ze nog wat zacht maar ze harden na.
Aantal personen
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
ingrediënten voor een heerlijk avondje
Ingrediënten
300 gram bloem
140 gram bruine basterdsuiker
½ theelepel zout
½ zakje bakpoeder
3 theelepels speculaaskruiden
150 gram zachte boter
5 eetlepels melk
2 eetlepels stroop
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Recept ID
1417639
Homepage ID
2124992
Teller
72
Bron
Sinterklaas
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
DWvJG
Gelegenheid