Glutenvrije Kaaskroketten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/24/2013 - 05:51
Bereidingswijze
Laat de boter op een laag vuur smelten, voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel. Laat garen op een laag vuur. Voeg de melk geleidelijk toe en laat even doorkoken. Draai het vuur weer laag en voeg de geraspte kazen toe en laat erin smelten. Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat. Laat nog even doorkoken. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en roer er goed onder.
Stort uit in een ondiepe vorm en laat volledig afkoelen.

Om te paneren:
Glutenvrije Bloem
Losgeklopte eieren
Polenta

Klop de eieren los en doe in een kom
In een andere kom de glutenvrije bloem
In de derde kom de polenta

Haal de vulling uit de vorm en snij in de gewenste vorm.
Haal het eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de polenta.
Bewaren in de vriezer en niet in de koeling anders trekt het vocht aan en kun je ze niet meer krokant bakken. Frituren op 185°C tot mooi goudbruin.
Afbeelding
Glutenvrije Kaaskroketten
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Glutenvrije kaaskroketten met een extra krokant buitenlaagje. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
100 gram Glutenvrije Bloem
125 gram Roomboter
7 dl Volle Melk
400 gram kaas:
→ 200 gram oude brokkelkaas
→ 125 gram mozzarella
→ 75 gram belegen kaas
4 blaadjes Gelatine
Hulpmiddelen & keukengerei
Kookpan, houten spatel, garde, bakplaat, friteuse, rasp
Leuke tips
Serveren met vers gefrituurde peterselie en mosterdmayonaise of wasabi mayonaise.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Borrelhapje
Recept ID
1417459
Homepage ID
1420085
Smaak
H
Teller
2353
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
kook4fun
Gelegenheid